Berlinska policija: Žrtava pomahnitalog vozača puno više nego se mislilo, bore se za živote još šestero

Image
Foto: AP

Prvi službeni izvještaj nakon očevida otkriva i čiji je automobil vozio 29-godišnjak koji je ciljano gazio pješake u centru Berlina

9.6.2022.
15:34
AP
VOYO logo

Stanje preživjelih žrtava pomahnitalog 29-godišnjeg vozača koji se jučer namjerno zaletio automobilom u masu pješaka u centru Berlina, teže je nego što su sugerirali prvi izvještaji. "Gor H.", opisivali su očevici, "gazio je gas" kod Gedächtniskirche u Kurfürstendammu, ubivši na mjestu nastavnicu koje je dovela učenike na izlet u Berlin, a da je ranjenih 14.

Najnoviji izvještaj berlinske policije navodi da je ranjenih čak 31, od kojih se za liječnici u berlinskim bolnicama bore za živote njih čak šestero. Od 24 učenika koje je ubijena nastavnica povela na izlet u Berlin, teško je ranjeno njih sedam. Nastavnik koji je s kolegicom vodio učenike, također je teško ranjen. Lakše ozljede pretrpjelo je daljnjih sedam učenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'Znao je što čini' /

Ubilački pohod automobilom na pješake, berlinska senatorica otkrila motiv podivljalog vozača

Image
'Znao je što čini' /

Ubilački pohod automobilom na pješake, berlinska senatorica otkrila motiv podivljalog vozača

Osim njih, vozač je automobilom pregazio daljnjih 17 pješaka, za koje policija navodi da su pretrpjeli ozljede različite težine. Još 15 ljudi koji su se našli na mjestu masovnog gaženja pretrpjeli su takav šok da im se morala pružiti psihološka pomoć.

Policija je objavila detalje zločina. 29-godišnji vozač, za kojega je ranije berlinska senatorica za unutarnje poslove Iris Spranger objavila da je "psihički poremećena osoba", vozio je svojim automobilom u 10.30 prema trgu Wittenbergplatz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Došavši do ulice Rankenstraße, naglo je skrenuo na nogostup.

Vozio je sestrin automobil

"Tamo je vozilom zahvatio više osoba, nastavio je vožnju kolnikom prema Wittenbergplatzu, zahvativši daljnje osobe i, sudarivši se s jednim drugim automobilom kod Marburger Straße, zabio se u izlog dućana", opisali su sada iz policije nakon očevida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slijedi odranije poznati podatak da su prolaznici bili ti koji su zgrabili vozača koji je izašao iz automobila i zadržali ga do dolaska policije. Očevici su novinarima na mjestu krvoprolića opisivali da je vozač bio potpuno svjestan što čini: "Stalno je i iznova davao gas."

Policija navodi i to da je vozač u konačnom udaru u automobil pretrpio određene ozljede zbog kojih su ga nakratko odveli u bolnicu. A nakon što su mu ih tamo sanirali, preuzela ga je kriminalistička policija. Utvrđeno je da je vozio automobil svoje sestre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zasad postoje indicije da je riječ o namjernom činu osumnjičenog, koji je navodno psihički bolestan. Ipak, istraga se nastavlja u svim smjerovima", zaključuje policija izvještaj.
Slučaj je u međuvremenu preuzeo odjel za ubojstva Zemaljske kriminalističke službe.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo