IZBORI U SAD-u / Biden bez oglasa koji kritiziraju Trumpovu borbu protiv koronavirusa: 'Tu se ne radi o tome tko je veći frajer'

Image
Foto: AP Photo/Andrew Harnik

Biden je pozvao Amerikance i Amerikanke da nose maske za lice, redovito peru ruke i da drže fizičku distancu

3.10.2020.
8:44
AP Photo/Andrew Harnik
VOYO logo

Demokratski predsjednički kandidat Joe Biden nastavio je u petak kampanju u gradu Grand Rapids u državi Michigan, ali njegov stožer odlučio je da privremeno neće objavljivati izborne oglase koji kritiziraju Trumpov način borbe protiv koronavirusa. 

Image
POČELA TERAPIJA REMDESIVIROM /

Trump prebačen u vojnu bolnicu Walter Reed, poručio: 'Ide dobro, mislim. Hvala svima'

Image
POČELA TERAPIJA REMDESIVIROM /

Trump prebačen u vojnu bolnicu Walter Reed, poručio: 'Ide dobro, mislim. Hvala svima'

Takva odluka uslijedila je nakon što se saznalo da su američki predsjednik Donald Trump i njegova supruga Melania pozitivni na covid-19. Predsjednik Trump u petak je helikopterom prebačen u vojnu bolnicu Walter Reed (Bethesda, Maryland) na liječenje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 "Ovo nije političko pitanje i tu se ne radi o tome tko je veći frajer. Ovo je još jedan podsjetnik da pandemiju covida-19 treba ozbiljno shvatiti, te da ona neće nestati sama od sebe. Budite domoljubi, dajte svoj doprinos", rekao je Biden na predizbornom skupu u Grand Rapidsu te je pozvao Amerikance da nose maske za lice, redovito peru ruke i da drže fizičku distancu. Biden je ponovio da se moli za brzi oporavak predsjednika Trumpa i njegove supruge Melanije.

Predsjednik Trump često je umanjivao opasnost od pandemije koronavirusa, izbjegavao je nositi masku u javnosti, a na njegovim predizbornim skupovima ljudi se nisu držali preporučenih epidemioloških mjera.   

Za Bidena je vrlo važno da osvoji državu Michigan, koja se na prošlim predsjedničkim izborima pokazala jednom od ključnih za pobjedu Trumpa.  Preme istraživanjima javnog mnijenja Biden ima značajnu prednost na nacionalnoj razini, ali za pobjedu na predsjedničkim izborima odlučujući su elektorski glasovi, a pobjednik u pojedinoj državi uzima sve elektorske glasove. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na izborima 2016. godine Hillary Clinton je na nacionalnoj razini dobila 2 milijuna i 870 tisuća glasova više od Trumpa, ali je na kraju izgubila izbore zbog poraza u tri države. U Wisconsinu je dobila oko 23.000 glasova manje od Trumpa i izgubila je 10 elektora, u Michiganu oko 11.000 glasova manje (16 elektora) i u Pennsylvaniji oko 44.000 glasova manje i 20 elektorskih glasova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo