prenose američki mediji / Biden favorit za američkog državnog tajnika ako pobjedi Clinton

Image
Foto: AP Images

Politico je u četvrtak objavio tvrdnje neidentificiranog izvora da Clinton i njezini pomoćnici raspravljaju o tome kako pristupiti Bidenu oko te funkcije

28.10.2016.
17:24
AP Images
VOYO logo

Američki potpredsjednik Joe Biden među glavnim je favoritima za funkciju državnog tajnika ako na predsjedničkim izborima pobjedi Hillary Clinton, prenose američki mediji.

Politico je u četvrtak objavio tvrdnje neidentificiranog izvora da Clinton i njezini pomoćnici raspravljaju o tome kako pristupiti Bidenu oko te funkcije ako ona 8. studenog pobjedi na predsjedničkim izborima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Većina anketa pokazuje da Clinton, koja je radila kao prva državna glavna tajnica predsjednika Baracka Obame, vodi pred Donaldom Trumpom u utrci za Bijelu kuću.

Biden je tijekom svojih 36 godina u američkom Senatu, u kojem je bio predsjednik Odbora za vanjsku politiku, te jedno vrijeme služio uz Clinton u razdoblju dok je bila senatorica New Yorka, stvorio ugled stručnjaka za geopolitička pitanja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On bi bio odličan, a oni provode mnogo vremena u smišljanju kako da ga nagovore na to u slučaju da Clinton pobjedi", rekao je izvor blizak kampanji Hillary Clinton za Politico, a te teze je kasnije potvrdio i NBC News. 

I Biden je ove godine razmišljao o kandidaturi za predsjednika, a kasnije je snažno podupirao Clinton u njezinoj borbi protiv Trumpa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovog je tjedna, tijekom susreta Clintoničine kampanje u Pennsylvaniji, rekao kako ga često pitaju bi li htio debatirati s Trumpom koji je vrijeđao žene, muslimane i imigrante, te ignorirao političke norme.

"Ne, želio bih da smo u srednjoj školi, pa da to riješimo iza dvorane. To bih želio", odgovorio  im je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Biden je u razgovoru za CBS rekao kako želi nastaviti sa svojim javnim djelovanjem. 

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo