kriza / Biden ne bi slao vojnike da spašavaju Amerikance: 'Kad Amerikanci i Rusi počnu pucati jedni na druge, to je svjetski rat'

Image
Foto: AP Images

Ustvrdio je da je Putin 'dovoljno nepromišljen da uđe (u Ukrajinu) i pametan da ne učini ništa što bi negativno utjecalo na američke državljane'

11.2.2022.
7:25
AP Images
VOYO logo

Američki predsjednik Joe Biden rekao je u četvrtak kako bi američki građani trebali napustiti Ukrajinu sada, ali poručio je i kako neće poslati vojnike da spase Amerikance koji bježe iz te države u slučaju da Rusija izvrši invaziju.

"Ovdje nemamo posla s terorističkom organizacijom, već se radi o jednoj od najvećih vojski na svijetu. To je sasvim drugačija situacija i stvari bi mogle brzo poludjeti”, rekao je Biden u intervjuu za NBC News.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan koji bi ga scenarij mogao potaknuti da pošalje vojsku u evakuiranje Amerikanaca koji bježe iz Ukrajine, odgovorio je kako takvog scenarija nema. 

"Kada Amerikanci i Rusi počnu pucati jedni na druge, to je svjetski rat. U vrlo smo drugačijem svijetu nego što smo ikada bili", pojasnio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Biden je ustvrdio da ako je ruski predsjednik Vladimir Putin "dovoljno nepromišljen da uđe (u Ukrajinu), dovoljno je i pametan da ne učini ništa što bi negativno utjecalo na američke državljane".

Potvrdno je odgovorio na pitanje je li to ikada rekao Putinu. Upitan za pojašnjenje, je li Putinu rekao da će "Amerikanci biti granica koju ne mogu prijeći", Biden je pak rekao kako mu to nije morao reći. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Govorio sam o tome. On to zna", rekao je američki predsjednik. 

Odvojeno u četvrtak, Sjedinjene Države urgirale su na Amerikance u Ukrajini da odmah napuste državu zbog pojačanih prijetnji ruske vojne akcije protiv Ukrajine, prenosi Reuters. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne putujte u Ukrajinu zbog povećane prijetnje ruske vojne akcije i covida-19. Oni koji su u Ukrajini, trebali bi otići sada, komercijalnim ili privatnim putem", priopćio je američki State Department.

Rusija poriče planiranje napada na Ukrajinu, ali je okupila desetke tisuća vojnika na granici s Ukrajinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo