Teške riječi / Biden optužio Trumpa da ne mari za gubitke u gospodarstvu: 'Predsjedniče, iziđite s igrališta za golf'

Image
Foto: AP Photo/John Amis / AP Photo/Mic Smith

Pandemija koronavirusa zadala je snažan udarac ekonomiji i gospodarstvu SAD-a

5.9.2020.
8:59
AP Photo/John Amis / AP Photo/Mic Smith
VOYO logo

Demokratski kandidat za predsjedničke izbore Joe Biden optužio je američkog predsjednika Donalda Trumpa da nema osjećaja za gospodarstvo kojemu je pandemija koronavirusa nanijela veliku štetu.

Bivši potpredsjednik SAD-a to je rekao nakon što su podaci u petak pokazali da se usporava rast zapošljavanja te da se produbljuju razlike između rasa u stopama nezaposlenosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prenoseći poruku svoje kampanje da je on bliži američkom radništvu nego njegov suparnik, Biden je istaknuo da je gospodarska kriza povećala razlike između bogatih i siromašnih.

Image
COVID kampanja /

Maske postale glavna tema kampanja Bidena i Trumpa: Aktualni predsjednik na sve odmahuje rukom

Image
COVID kampanja /

Maske postale glavna tema kampanja Bidena i Trumpa: Aktualni predsjednik na sve odmahuje rukom

"Bolna je istina da imamo predsjednika koji to jednostavno ne vidi, ne osjeća, ne razumije, jednostavno ga nije briga. Misli da je sve u redu ako burza raste", rekao je Biden u govoru u svojoj bazi u Wilmingtonu (država Delaware).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trump i republikanci isticali su pad stope nezaposlenosti u kolovozu na 8,4 posto kao znak oporavka gospodarstva nakon šoka izazvanog lockdownom u kojemu teške posljedice osjetile male tvrtke od restorana i teretana pa sve do frizerskih salona.

Pa ipak, predsjednik ulazi u predizbornu utrku s narušenim gospodarstvom i ozbiljnim pitanjima o načinu na koji je ušao u borbu s pandemijom, u kojoj je u Sjedinjenim Državama umrlo 186 tisuće ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Biden, koji po anketi Reuters/Ipsos ima sedam posto prednosti pred Trumpom, pozvao je predsjednika da okupi čelnike Kongresa te da pokrene pregovore o novom paketu gospodarske pomoći za pogođene koronavirusom.

"Zaključak: gospodine predsjedniče, bavite se svojim poslom. Iziđite s igrališta za golf. Pozovite čelnike i sjednite u Ovalni ured. Postignite sporazum", rekao je Biden.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za većinu glasača gospodarstvo je bitna tema. Zaposlenost u SAD-u ostaje 11,5 milijuna ispod predpandemijske razine, a stopa nezaposlenosti je 4,9 posto više nego što je bila u veljači.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo