borili se na strani terorista / BiH bez milosti: sedmorica osuđena zbog pridruživanja Islamskoj državi

Image
Foto: AP

Jedan od odvjetnika koji su zastupali optužene, Senad Bilić, izjavio je kako nije zadovoljan presudom te je najavio podnošenje žalbe

31.10.2016.
16:00
AP
VOYO logo

SARAJEVO - Sedmorica muškaraca koji su se borili na strani terorističke organizacije Islamske države (IS) osuđena su u ponedjeljak na zatvorske kazne u postupku koji je vođen pred Sudom Bosne i Hercegovine.

Nepravomoćnom presudom izrečene su zatvorske kazne u ukupnom trajanju nešto većem od jedanaest godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Enes Mešić osuđen je na tri godine zatvora, Adem Karamuja na dvije, Mirza Kapić na godinu i deset mjeseci, Jasmin Jašarević i Salko Imamović na po godinu i četiri mjeseca, dok su Ibro Delić i Samir Hadžalić osuđeni na po godinu dana zatvora.

Presuda je izrečena nakon što je po ocjeni sudskog vijeća tijekom dokaznog postupka nedvojbeno dokazano da su sva sedmorica tijekom 2013. i 2014. godine boravila u Siriji gdje su se borili u redovima terorističkih organizacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Siriju su stigli preko Turske kršeći zakone BiH, a neki su osuđeni i zbog nezakonitog posjedovanja oružja.

Jedan od odvjetnika koji su zastupali optužene, Senad Bilić, izjavio je kako nije zadovoljan presudom te je najavio podnošenje žalbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je kako se neki od optuženih jesu borili u Siriji protiv režima Bashara al-Asada no nisu bili u redovima organizacija koje se smatraju terorističkima.

"U to vrijeme deseci naših građana bili su na ratištima u Ukrajini pa nitko nije optužen jer u to vrijeme to po zakonima BiH nije bilo kaznemo djelo", kazao je Bilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pravomoćnu presudu u ovom slučaju donijet će Prizivno vijeće Suda BiH.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo