SLUČAJ SKRIPAL / Bijesni Rusi pozvali zapadne diplomate u Moskvu, među njima i hrvatski: 'Ovo su naše protumjere'

Image
Foto: AP Images

"Izaslanicima će biti uručene prosvjedne note i biti će informirani o uzvratnim mjerama", ističe se u priopćenju

30.3.2018.
14:32
AP Images
VOYO logo

Rusko Ministarstvo vanjskih poslova pozvalo je u petak na razgovor veleposlanike zapadnih zemalja, među kojima je i Hrvatska, kako bi ih informirali o protumjerama koje Moskva kani poduzeti kao odgovor na masovno koordinirano protjerivanje ruskih diplomata zbog slučaja trovanja bivšeg dvostrukog ruskog špijuna Sergeja Skripala i njegove kćeri u Britaniji.

Kako javlja Reuters, u zgradu ministarstva su do sada pristigli dužnosnici veleposlanstava Australije, Belgije,Češke, Francuske, Hrvatske, Italije, Nizozemske, Njemačke, Poljske, Švedske i Ukrajine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije je Moskva objavila da je donijela odluku o zatvaranju američkog konzulata u Sankt Peterburgu i protjerivanju 60 američkih diplomata.

Ministarstvo je priopćilo da "poziva diplomatske predstavnike zemalja koje su poduzele neprijateljski čin prema Rusiji u znak solidarnosti s Velikom Britanijom oko afere Skripal".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izaslanicima će biti uručene prosvjedne note i biti će informirani o uzvratnim mjerama", ističe se u priopćenju.

SAD te 16 zemalja EU-a, kao i Kanada i Australija su protjerale više od 100 ruskih diplomata, a Moskva je poručila da će uzvratiti istom mjerom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Britanski veleposlanik Laurie Bristow nije po izlasku iz ministarstva htio reći o čemu je razgovarao, dok je njemački veleposlanik kazao da je ruska strana imala pitanja vezana uz trovanje Skripala. Također je istaknuo da Berlin ostaje otvoren za dijalog s Moskvom.

Velika Britanija je optužila Rusiju da je izvela napad kemijskim oružjem na njezinom tlu, no Moskva odbacuje bilo kakvu umiješasnost u taj slučaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo