KAMPANJA IDE PREMA KRAJU / Bit će zanimljivo: Trumpove optužbe o zavjeri dominirat će zadnjom predsjedničkom debatom

Image
Foto: AP Images

Treća i završna debata između američkih predsjedničkih kandidata održat će se u srijedu navečer po lokalnom vremenu u Las Vegasu

19.10.2016.
11:05
AP Images
VOYO logo

Treća i završna debata između američkih predsjedničkih kandidata Donalda Trumpa i Hillary Clinton održat će se u srijedu navečer po lokalnom vremenu u Las Vegasu, a očekuje se da će za nju biti veliki interes usprkos tome što je u prošlosti treća predsjednička debata uvijek bila najmanje zanimljiva gledateljima.

Razlog za to su Trumpove tvrdnje o zajedničkoj zavjeri kampanje svoje protivnice, medija i političkog establišmenta u namještanju rezultata izbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aaron Kall, predsjednik debatnog odsjeka sveučilišta u Michiganu, tvrdi kako tijekom večerašnje debate ne bi trebalo biti dosadnih trenutaka, što potvrđuju i Trumpovi nedavni napadi na Hillary Clinton.

Nakon što su u javnost iscurile snimke iz 2005. u kojima Trump govori o pipanju i ljubljenju žena bez njihovog pristanka, ta tema je postala glavni fokus američkih izbora. Trump je na prošloj debati 9. listopada izjavio kako to nije nikad radio, te da je to bio obični "razgovor u svlačionici". No, od te objave je desetak drugih žena u javnost izašlo s tvrdnjama da ih je Trump seksualno napastovao, većinom prije više od jednog desetljeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kampanja ulazi u svoja posljednja tri tjedna, a Clinton vodi u većini velikih anketa, a samo mali dio analitičara smatra da Trumpov nastup u debati to može promijeniti.

Kall smatra kako Trump zbog trenutnih rezultata anketa "ne bi trebao osjećati pritisak pošto nema što izgubiti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Clinton "ne bi trebala započinjati svađu oko svega" i treba novi materijal i poskočice, a Trump bi se trebao usredotočiti na teme poput Clintoničinog privatnog servera elektroničke pošte, donacija fundaciji Clinton, te nedavnoj elektroničkoj pošti koju je objavio WikiLeaks i koja može potvrditi Trumpove teze da je Clinton "najkorumpiranija osoba koja se natjecala za mjesto predsjednika".

Objavljena hakirana elektronička pošta sadrži transkripte govora koje je Clinton dala za investicijsku banku Goldman Sachs i u kojima iznosi drugačije komentare o financijskom sektoru i drugim pitanjima nego što to govori u javnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trump je na debatu pozvao majku jednog od četiri Amerikanca poginula 2012. u Bengaziju u Libiji koja i dalje optužuje Clinton za smrt svojeg sina. Clinton planira dovesti milijardere Meg Whitman i Marka Cubana kako bi služili kao kontrast Trumpu koji sebe naziva multimilijarderom.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo