biznis mimo zakona / Bivši ministar, bivši dekan i još petorica uhićeni u BiH zbog organiziranog kriminala

Image
Foto: AP Images

Tereti ih se za zloporabu položaja, sklapanje štetnog ugovora i utaju poreza, uslijed čega je oštećen proračun Kantona Sarajevo za tri milijuna KM, odnosno milijun i pol eura

29.11.2016.
12:14
AP Images
VOYO logo

Bivši ministar obrazovanja u vladi Sarajevske županije Fahrudin Oručević, ujedno profesor na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu, vlasnik građevinske tvrtke "Lake" Nedžad Bubica, čiji je brat Jusuf bio ministar u istoj vladi kao i Oručević, profesor i bivši dekan Elektrotehničkog fakulteta Narcis Behlilović, bivši prodekan na istom fakultetu Irfan Turković te još tri osobe, uhićeni su u utorak u policijskoj akciji "Urban" na području Sarajeva.

Tereti ih se za ogranizirani kriminal, zloporabu položaja i ovlasti, sklapanje štetnog ugovora, utaju poreza, uslijed čega je oštećen proračun Kantona Sarajevo za tri milijuna KM, odnosno milijun i pol eura. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz županijskog tužiteljstva naknadno je pojašnjeno kako su uhićeni djelovali kao organizirana skupina u razdoblju od 2012. do 2014. godine a bavili su se zaključivanjem štetnih ugovora o gradnji nekretnina.

Mediji su još 2015. izvijestili o sumnjivim ugovorima između Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu i tvrtke "Lake" po kojoj je ona trebala dobiti u vlasništvo atraktivno zemljiše površine pet tisuća četvornih metara u samom središtu Sarajeva u zamjenu za rekonstrukciju fakultetske zgrade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenuta lokacija je u neposrednoj blizini parlamenta BiH i godinama je na meti potencijalnih investitora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo