Priznao krivnju / Bivši Trumpov savjetnik priznao da je lagao Kongresu o ulozi Rusije na američkim izborima

Image
Foto: AP Images

Cohen je rekao na ročištu da je dao lažnu pisanu izjavu o projektu nekretnina Organizacije Trump u Moskvi

29.11.2018.
17:40
AP Images
VOYO logo

Michael Cohen, dugogodišnji osobni odvjetnik predsjednika Donalda Trumpa, izjavio je u četvrtak da je lagao Kongresu u saveznoj istrazi o ulozi Rusije u američkim izborima 2016. 

Cohen se izjasnio krivim na saveznom sudu na Manhattanu po točki optužnice koja ga tereti za davanje lažnih izjava Kongresu u istrazi o tome je li Trumpova kampanja radila s Rusijom kako bi utjecala na izbore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cohen je rekao na ročištu da je dao lažnu pisanu izjavu o projektu nekretnina Organizacije Trump u Moskvi.

U kolovozu je rekao da se osjeća krivim za financijske prekršaje u kampanji, izbjegavanje poreza i bankovnu prijevaru u slučaju koji vode savezni tužitelji u New Yorku

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegovo priznavanje krivnje moglo bi ukazivati na to da se nada blažoj presudi po optužbama u zamjenu za nastavak suradnje s istragom posebnog tužitelja Roberta Muellera

Događaji od četvrtka najnoviji su preokret u Muellerovoj istrazi o tome je li Trump ili njegov najuži krug suradnika bio u dosluhu s pokušajima Rusije da utječe na ishod predsjedničkih izbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cohen navodno dijeli informacije s posebnim istražiteljem o Trumpovu poslovanju u Rusiji, uključujući plan gradnje Trumpovog tornja u Moskvi koji su se, prema tvrdnjama bivšeg Trumpova odvjetnika, nastavili debelo tijekom predsjedničke kampanje.

To proturječi upornim Trumpovim tvrdnjama da nema financijskih veza s Rusijom, koje često upotrebljava kada odgovara na pitanja o tome zaštio hvali ruskog predsjednika Vladimira Putina i koji su mu motivi za poboljšanje američko-ruskih odnosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako Cohen bude u stanju ponuditi dokaze za svoje tvrdnje, bit će to noćna mora za predsjednika, a mogla postati i pravna pokaže li se da je Trump lagao u svom nedavnom pisanom iskazu Meulleru.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo