Suđenje u rujnu / Bivši Trumpov suradnik ne osjeća se krivim za optužbe da je s Rusijom pokušavao utjecati na rezultate predsjedničkih izbora 2016.

Image
Foto: AP

Za razliku od svog bivšeg poslovnog partnera Ricka Gatesa, koji je pristao, Manafort je odbio surađivati u istrazi koju vodi posebni savjetnik Robert Mueller

28.2.2018.
17:26
AP
VOYO logo

Paul Manafort, bivši voditelj izborne kampanje američkog predsjednika Donalda Trumpa odbacio je u srijedu optužbe da je s Rusijom pokušavao utjecati na rezultate predsjedničkih izbora 2016., za što će mu se suditi u rujnu. 

Za razliku od svog bivšeg poslovnog partnera Ricka Gatesa, koji je pristao, Manafort je odbio surađivati u istrazi koju vodi posebni savjetnik Robert Mueller

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manafort će odgovarati po dvije optužnice koje ga terete za više kriminalnih radnji, između ostalog za sudjelovanje u pranju novca, bankovnoj prevari, poreznoj prevari te propustu da se prijavi kao strani agent u vrijeme kada je radio za proruski nastrojenu vladu bivšeg ukrajinskog predsjednika Viktora Janukoviča.

Sutkinja je za početak suđenja odredila 17. rujna na okružnom sudu Columbia.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manafort je pet mjeseci vodio Trumpovu kampanju 2016., i bio je optužen zajedno s Gatesom, bivšim zamjenikom Trumpove predsjedničke kampanje.

Gates se nagodio i odlučio surađivati s Muellerom, te je Manafort pod pritiskom da i on prizna svoj dio krivnje, no on je to odbio i ustraje na tome da će dokazivati svoju nedužnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema pisanju američke mreže Bloombert, Manafort je navodno tajno isplatio više od 2 milijuna eura europskim političarima kako bi lobirali za proruski nastrojenu bivšu ukrajinsku vladu. Imena se u optužnici ne spominju, no ostali dokumenti navode otkrivaju da su ti europski političari bivši talijanski premijer Romano Prodi, bivši austrijski kancelar Alfred Gusenbauer  i bivši poljski predsjednik Aleksander Kwasniewski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo