na sastanku u rotterdamu / Bivši ukrajinski predsjednik Porošenko za RTL: 'Moramo uvesti embargo na rusku naftu'

Image
Foto: RTL

Porošenka se istražuje zbog povezanosti s financiranjem proruskih separatista na istoku Ukrajine, što on poriče

1.6.2022.
19:25
RTL
VOYO logo

Bivši ukrajinski predsjednik Petar Porošenko, koji se nalazi pod istragom zbog moguće izdaje, napustio je Ukrajinu prvi put od početka rata i sudjelovao na sastanku Europske pučke stranke u Rotterdamu.

Porošenka se istražuje zbog povezanosti s financiranjem proruskih separatista na istoku Ukrajine, što on poriče. Nekoliko puta ranije je bio spriječen u pokušaju napuštanja zemlje. RTL-ovoj Dajani Šošić komentirao je sankcije Rusiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Rekli su da je politika umjetnost mogućnosti. Sada, s ovom mogućnošću, imamo vrlo važno postignuće. Prije svega, embargo na isporuku ruske nafte. To znači smanjenje potrošnje ruske nafte u Europi za 90 posto. To značajno smanjuje količinu novca koji će Rusija potrošiti na ruske bombe i projektile za ubijanje Ukrajinaca. Drugo, to je osobna sankcija. Treće, to je isključivanje Ruskog bankarskog sustava iz SWIFT-a, ali odmah kad to završimo idemo na sedmi paket sankcija. A s tom situacijom, definitivno bi trebao biti embargo na ruski plin“, poručio je Petar Porošenko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo