pozvao pobornike ostanka u EU-u / Blair smatra da je moguć drugi referendum o članstvu Velike Britanije u EU-u

Image
Foto: Philip Toscano/Press Association/PIXSELL

Blair je u članku u časopisu The New European pozvao pobornike ostanka u EU-u da se 'mobiliziraju i organiziraju' protiv zagovornika Brexita

28.10.2016.
15:44
Philip Toscano/Press Association/PIXSELL
VOYO logo

Bivši britanski premijer Tony Blair rekao je u petak kako ništa ne sprječava održavanje drugog referenduma o članstvu Ujedinjenog Kraljevstva u EU-u, upozorivši da bi izlazak iz Unije bio "jako, jako težak" jer europski čelnici nisu skloni oprostiti.

Blair je u članku u časopisu The New European pozvao pobornike ostanka u EU-u da se "mobiliziraju i organiziraju" protiv zagovornika Brexita, istaknuvši "mi smo sada pobunjenici."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema apsolutno nikakvog razloga zašto bismo trebali isključiti bilo kakve opcije", rekao je poslije za BBC radio.

"Imamo pravo nastaviti promišljati i da, bude li potrebno, promijeniti stajalište. Ovdje nije riječ o tome da elita treba nadglasati narod."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako postane jasno da se izlazak ne isplati ili da će posljedice biti toliko ozbiljne da ljudi neće htjeti napustiti Uniju, mora postojati neki način, bilo kroz parlament ili putem izbora, možda i drugim referendumom", objasnio je.

Blair, koji je bio premijer od 1997. do 2007., ocijenio je da je Brexit "katastrofa" i otkrio da je nedavno razgovarao s francuskim predsjednikom Françoisom Hollandeom koji ga je uvjerio da će pregovori o Brexitu biti "jako, jako teški". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Britanija će morati prihvatiti obveze u zamjenu za pristup zajedničkom europskom tržištu ili će se suočiti s "ozbiljnim" gospodarskim posljedicama, upozorio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo