Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
pozvao pobornike ostanka u EU-u

Blair smatra da je moguć drugi referendum o članstvu Velike Britanije u EU-u

Blair je u članku u časopisu The New European pozvao pobornike ostanka u EU-u da se 'mobiliziraju i organiziraju' protiv zagovornika Brexita

Image

Tony Blair

Foto: Philip Toscano/Press Association/PIXSELL
Vijesti.hr/ 28.10.2016. u 15:44
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Bivši britanski premijer Tony Blair rekao je u petak kako ništa ne sprječava održavanje drugog referenduma o članstvu Ujedinjenog Kraljevstva u EU-u, upozorivši da bi izlazak iz Unije bio "jako, jako težak" jer europski čelnici nisu skloni oprostiti.

Blair je u članku u časopisu The New European pozvao pobornike ostanka u EU-u da se "mobiliziraju i organiziraju" protiv zagovornika Brexita, istaknuvši "mi smo sada pobunjenici."

"Nema apsolutno nikakvog razloga zašto bismo trebali isključiti bilo kakve opcije", rekao je poslije za BBC radio.

"Imamo pravo nastaviti promišljati i da, bude li potrebno, promijeniti stajalište. Ovdje nije riječ o tome da elita treba nadglasati narod."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Ako postane jasno da se izlazak ne isplati ili da će posljedice biti toliko ozbiljne da ljudi neće htjeti napustiti Uniju, mora postojati neki način, bilo kroz parlament ili putem izbora, možda i drugim referendumom", objasnio je.

Blair, koji je bio premijer od 1997. do 2007., ocijenio je da je Brexit "katastrofa" i otkrio da je nedavno razgovarao s francuskim predsjednikom Françoisom Hollandeom koji ga je uvjerio da će pregovori o Brexitu biti "jako, jako teški". 

Upravo se čita

Britanija će morati prihvatiti obveze u zamjenu za pristup zajedničkom europskom tržištu ili će se suočiti s "ozbiljnim" gospodarskim posljedicama, upozorio je.

Vijesti.hr/ 28.10.2016. u 15:44
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba