pojavio se u kijevu / Blinken najavio novi paket pomoći Ukrajini, obuhvaća i Hrvatsku. 'U opasnosti su...'

Image
Foto: Genya Savilov/AP

Blinken je najavio novi paket vojne pomoći od 2,2 milijarde dolara za Ukrajinu i 18 zemalja za koje se smatra da su u opasnosti od ruske agresije

8.9.2022.
16:52
Genya Savilov/AP
VOYO logo

Američki državni tajnik Antony Blinken doputovao je u četvrtak u iznenadni posjet Kijevu kako bi obećao novu pomoć za Ukrajinu i druge države u regiji.

Blinken je u svom drugom posjetu Kijevu otkako je Rusija napala Ukrajinu u veljači i nastoji iskazati potporu Washingtona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom susreta s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskijem u utvrđenoj zgradi predsjedničke administracije u Kijevu, Blinken je rekao da njegov posjet dolazi u "ključnom trenutku" za Ukrajinu, istaknuvši da se protuofenziva pokazala učinkovitom, rekao je novinar koji je nazočio susretu.

Zelenskij je izjavio da je Ukrajina zahvalna za "ogromnu potporu" Sjedinjenih Država, koja je pomogla Ukrajini da "vrati naš teritorij i zemlju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po njegovim riječima, Blinkenov posjet poslao je važan signal Ukrajini koja je pokrenula protuofenzivu protiv Rusije na jugu i istoku.

"Ovo je vrlo važan signal da su Sjedinjene Države uz nas. Za nas je ovo jamstvo da možemo vratiti naše teritorije i našu zemlju", rekao je on u video izjavi koju je objavio ured predsjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OBJAVILA UKRAJINSKA AGENCIJA /

Ukrajina prvi put priznala da je napala ruske baze na Krimu

Image
OBJAVILA UKRAJINSKA AGENCIJA /

Ukrajina prvi put priznala da je napala ruske baze na Krimu

Blinkena prate novinari američke televizije CNN koji su izvijestili da se sastao s ukrajinskim ministrom vanjskih poslova Dmitrom Kulebom i posjetio dječju bolnicu u glavnome gradu gdje se susreo s djecom ozlijeđenom u ruskom bombardiranju.

Blinken je u izjavi rekao da će Washington podupirati Ukrajinu "koliko god bude potrebno" i najavio novi paket vojne pomoći od 2,2 milijarde dolara za Ukrajinu i 18 drugih zemalja za koje se smatra da su u opasnosti od buduće ruske agresije. Ranije je rečeno da će paket biti vrijedan 2 milijarde dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Približno milijarda dolara bit će dodijeljena Ukrajini, rekao je dužnosnik. Ostatak bi podijelili Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Češka, Estonija, Gruzija, Grčka, Kosovo, Latvija, Litva, Moldavija, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Poljska, Rumunjska, Slovačka i Slovenija, piše Reuters.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo