u Republici Srpskoj / Bolnica u Doboju umjesto medicinskih nabavila maske za varenje, nabavu dogovorili s putničkom agencijom

Image
Foto: Shutterstock

Tijekom istrage, neposredno nakon puštanja iz pritvora, Gajić se vratio na mjesto ravnatelja bolnice u Doboju

1.7.2022.
17:02
Shutterstock
VOYO logo

Ravnatelj bolnice Sveti apostol Luka u Doboju Mladen Gajić optužen je za nesavjestan rad u službi, što se odnosi na nabavu medicinske opreme tijekom pandemije koronavirusa u Republici Srpskoj. Umjesto zaštitnih medicinskih maski bolnica je nabavila maske za varenje i tako je oštećen gradski proračun Doboja, piše Avaz.

Gajić je napravio reprogram svog kredita pa samoinicijativno uplatio 82.320 KM u gradski proračun, koliko iznosi šteta napravljena javnom nabavom krive opreme. To je danas potvrđeno na ročištu Gajiću koji je priznao krivnju i dobio 10 mjeseci zatvorske kazne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnatelju se stavlja na teret da je proveo postupak javne nabave zaštitnih odijela i maski za potrebe bolnice, ali i za dom za umirovljenike u Doboju, pregovaračkim postupkom bez obavijesti o nabavci. Ukupna vrijednost nabave iznosila je 136.918 KM s PDV-om.

Image
DONIJELI ODLUKU /

Bulj i Stožer tražili ukidanje nošenja maski, no učenici, učitelji i nastavnici u Sinju na nastavi su ipak s maskama

Image
DONIJELI ODLUKU /

Bulj i Stožer tražili ukidanje nošenja maski, no učenici, učitelji i nastavnici u Sinju na nastavi su ipak s maskama

Potpisao ugovor s putnom agencijom

U optužnici se navodi da je ravnatelj svjesnim kršenjem zakona i drugih propisa te propuštanjem nadzora oštetio gradski budžet Doboja za 82.320 KM. Riječ je o razlici između nabavne cijene i krajnje prodajne cijene. Ravnatelj Gajić je ugovor o nabavi maski i zaštitnih odijela potpisao s banjalučkom putnom agencijom Travel 4 Fun koja nije ispunjavala uvjete za sudjelovanje u javnoj nabavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Umjesto ugovorene medicinske robe isporučena je nemedicinska roba. Umjesto zaštitnih odijela isporučena su odijela bez adekvatne zaštite i deklaracije, a umjesto profesionalnih zaštitnih maski stigle su maske za varenje", rekla je državna tužiteljica Sanja Tadić-Stojisavljević.

Ako Okružni sud Banje Luke prihvati sporazum o priznanju Gajićeve krivnje i on bude osuđen, ovo će biti prva presuda u aferi Korona-ugovori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osuđujuća presuda u ovom predmetu, bila bi značajna Tužiteljstvu za drugi postupak koji će uslijediti", kazala je Tadić-Stojisavljević.

"U ovom djelu nema koruptivnog elementa. Svjedoci su potvrdili da nitko nije tražio ni uzeo novac. Gajić je od početka inzistirao da, ako se utvrdi šteta, podmiri štetu u gradskom proračunu. Odmah je napravio reprogram svog kredita i opteretio se dugom kako bi vratio novac", rekao je Gajićev odvjetnik Siniša Mikić, prenosi Avaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom istrage, neposredno nakon puštanja iz pritvora, Gajić se vratio na mjesto ravnatelja bolnice u Doboju.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo