svjedočanstvo ravnateljice / Bombaš samoubojica iz Bruxellesa bio uzoran učenik katoličke škole: 'Nikada nije izostajao s nastave'

Image
Foto: Screenshot (YouTube)
Image
Foto: Screenshot (YouTube)

'Nadžim Lakravi bio je vrlo dobar učenik', rekla je direktorica katoličke gimnazije u bruxelleskoj četvrti Helmet

24.3.2016.
17:19
Screenshot (YouTube)
VOYO logo

Nadžim Lakravi, bombaš samoubojica koji je u utorak počinio napade u Bruxellesu i osumnjičen da je izradio eksplozivne pojaseve za prošlogodišnje napade u Parizu, bio je uzoran polaznik katoličke gimnazije u Bruxellesu, rekla je za Reuters direktorica škole Veronica Pellegrini.

"Nadžim Lakravi bio je vrlo dobar učenik", rekla je direktorica katoličke gimnazije u bruxelleskoj četvrti Helmet, u etnički miješanoj općini Schaerbeek, Veronica Pellegrini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikada nije izostajao s nastave", kazala je, prisjećajući se Lakravija koji je školu pohađao šest godina, do mature 2009. "Otad nismo ništa čuli o njemu", rekla je Pellegrini u telefonskom razgovoru za Reuters.

Katolički vjeronauk dio je školskog programa za sve učenike, bez obzira na vjeru i Lakravi bi ga pohađao kao bilo koji drugi učenik, objasnila je Pellegrini. U Belgiji nije neuobičajeno da učenici muslimanske vjere pohađaju katoličke škole koje su ponekad konzervativnije i ekskluzivnije od državnih. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvadesetpetogodišnji Belgijac jedan od trojice bombaša samoubojica koji su izveli napade na zračnu luku i postaju metroa u Bruxellesu u kojima je u utorak poginula 31 osoba, a ozlijeđeno ih je 300.

Policija ga povezuje i s krvavim napadima u studenome u Parizu u kojem je ubijeno 130 osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo