imala 25 godina / Bombašica samoubojica ranila najmanje sedam osoba u Turskoj

U gradu Bursi, samo stotinjak kilometara od Istambula, jedna osoba je ubijena, a najmanje sedam ih je ranjeno

27.4.2016.
20:47
VOYO logo

U samoubilačkom napadu u turističkom dijelu grada Burse, na sjeverozapadu Turske, u srijedu je bombašica samoubojica ranila najmanje sedam osoba kada se raznijela, naveo je službeni izvor.

"Jedan neimenovni sigurnosni izvor je potvrdio da se radi o samoubilačkom napadu. Eksplozija je odjeknula na prilazima velikoj džamiji Ulucami, velikom simbolu tog grada", prema informativnom kanalu CNN-Tuerk, koji se poziva na podatke policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema prvim podacima bombašica je imala 25 godina.

U Turskoj mjesecima traje izvanredno stanje zbog niza napada povezanih s kurdskim sukobom i pripisanih džihadističkoj skupini Islamska država ( IS).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U veljači i ožujku je u dva napada autobombama ubijeno šezdesetak osoba u središtu Ankare. Odgovornost za napade je preuzela skupina Sokolovislobode Kurdistana (TAK), radikalna disidentska skupina Radničke stranke Kurdistana (PKK) koja od 1984. vodi protiv Turske pobunu u kojoj je ubijeno više od 40.000 ljudi.

U još jednom samoubilačkom napadu sredinom ožujka u trgovačkom središtu Istambula ubijena su 4 strana turista, od kojih 3 izraelska. Islamsko-konzeravtivna vlada je taj napad pripisala organizaciji Islamska država.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ta skupina je osumnjičena da je nakon ljeta izvela nekoliko napada na turskom tlu. U najtežem kojeg su izvela dvojica bombaša samoubojica 10. listopada ubijene su 103 osobe koje su sudjelovale u prokurdskoj manifestaciji u Ankari. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo