JASNO I GLASNO / Bošnjačko vijeće osudilo Milanovićevu odluku da odlikuje HVO: 'Nećemo ga više pozivati niti tražiti pokroviteljstva'

Image
Foto: Denis Kapetanovic /PIXSELL

'Ne vidimo nikakvu korelaciju između promjena izbornog zakona u BiH i dodjeljivanja odlikovanja postrojbama u kojima su, po mišljenju BNV, djelovali ratni zločinci', kažu

4.8.2021.
10:42
Denis Kapetanovic /PIXSELL
VOYO logo

Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) osudilo je u srijedu odluku predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića da odlikuje postrojbe Hrvatskoga vijeća obrane (HVO) koje su sudjelovale u oslobađanju Republike Hrvatske.

BNV smatra kako je Milanovićevo dosadašnje ponašanje i djelovanje kada je u pitanju odnos prema Bošnjacima te dodjeljivanje odlikovanja postrojbama koje se, kako tvrde, dovode u vezu s ratnim zločinima za svaku osudu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne vidimo, ističe BNV, nikakvu korelaciju između promjena izbornog zakona u BiH i dodjeljivanja odlikovanja postrojbama u kojima su, po mišljenju BNV, djelovali ratni zločinci. 

Ocjenivši kako je hrvatski predsjednik Zoran Milanović pogoršao politiku prema Bosni i Hercegovini, predsjedništvo BNV-a je odlučilo da ga više neće pozivati na događanja u njihovoj organizaciji niti će ga više tražiti pokroviteljstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo