Medicinski fenomen / Brat blizanac koji je apsorbirao vlastitu sestru u utrobi ostao s neobičnom uspomenom na koži

Image
Foto: Shutterstock

Primalje nisu mogle pronaći otkucaj srca u 11. tjednu trudnoće

16.2.2020.
15:46
Shutterstock
VOYO logo

Beba koja je umrla i nestala u maternici je ostavila svom bratu blizancu nevjerojatan madež koji izgleda kao njena slika sa ultrazvuka.

Payelon Givens ima madež na koljenu u obliku indijskog oraščića, sličnog obliku njegove sestre blizanke Patience za vrijeme ultrazvuka u desetom tjednu trudnoće, piše Daily Mail.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Majka KisLevonia Givens bila je shrvana kada su joj doktori rekli da je Patience umrla i nestala u 13. mjesecu trudnoće.

Primalje nisu mogle pronaći otkucaj srca u 11. tjednu nakon zabrinutosti da se sporije razvija nego Payelon. Liječnici fenomen opisuju kao "sindrom nestalog blizanca", što znači da je fetus apsorbiran u tijelo majke ili brata ili sestre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je žalovala za Patience, KisLevonia Givens iz Louisiane kaže da joj je drago da je ostavila svoj znak na bratovoj nozi.

"Kada sam rodila, jedna sestra mi je pokazala madež. Šokirala sam se, ali sam istovremeno bila sretna. Bilo je čudesno. Nevjerojatno je za što je sve ljudsko tijelo sposobno", rekla je KisLevonia i dodala kako ju je trudnoća s blizancima iznenadila, pošto je već imala četvero djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tek je u devetom tjednu trudnoće shvatila da će dobiti još dvoje djece.

Nažalost, jedna od primalja je uočila kako je jedan embrio mnogo manji od drugog i da teško preživljava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Otišla sam u tri ili četiri različita centra i pregledalo me nekoliko tehničara ultrazvuka i specijalista, ali su mi svi dali isti odgovor. Puno sam plakala, nisam mogla vjerovati", kazala je KisLevonia.

Sindrom nestajućeg blizanca je relativno uobičajen i događa se u 20 do 30 posto trudnoća sa više fetusa, pojasnili su iz Dječje bolnice u Seattleu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije jasno zašto djeca nestaju u maternici, ali mogući odgovor je kromosomska abnormalnost.

Iako je bila shrvana zbog gubitka jednog djeteta, KisLevonia je 17. siječnja ove godine rodila zdravog dječaka Payelona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovim slučajevima majka ponekad rodi drugo dijete koje je "mumificirano" ili spljošteno ili pričvršćeno za placentu, no to se nije dogodilo KisLevoniji, dok će dječak Payelon zauvijek nositi uspomenu na blizanku koju nikada nije upoznao na svojoj koži, piše Daily Mail.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo