rješavanje zastoja brexita / Britanci 12. prosinca izlaze na izbore: Prvi prioritet konzervativaca bit će usvajanje Johnsonova sporazuma

Već su počela predizborna obećanja u Velikoj Britaniji, a konzervativna vlada želi odmah nakon pobjede usvoji

30.10.2019.
17:08
VOYO logo

Prvi prioritet Borisa Johnsona ako njegovi konzervativci dobiju većinu na izborima u prosincu bit će usvajanje sporazuma o razdruživanju od EU-a u britanskom parlamentu, rekao je u srijedu njegov glasnogovornik.

Ne zna se može li Velika Britanija izaći do kraja godine

"Prvi prioritet konzervativne vlade odmah nakon izbora bit će usvajanje premijerova sporazuma", rekao je glasnogovornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje može li Britanija ipak izići iz EU-a do kraja godine, kazao je da će to ovisiti o tome koliko će biti vremena za usvajanje zakona.

Britanski zastupnici glasovali su u utorak da se izbori održe 12. prosinca kako bi riješili zastoj vezano uz Brexit, nakon što su odbacili vladin prijedlog da po ubrzanoj proceduri od samo tri dana usvoje zakonski okvir za ratifikaciju sporazuma o razdruživanju od EU-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Povedimo zemlju naprijed i ostvarimo prioritete naroda kada je riječ o zdravstvu, unutarnjoj sigurnosti, troškovima života i okolišu", poručio je na Twitteru premijer Boris Johnson nakon što je parlament kasno u utorak podržao njegov prijedlog da se izbori održe 12. prosinca.

Ankete predviđaju 35 posto glasova za konzervativce

EU je na britanski zahtjev odgodio Brexit s 31. listopada na 31. siječnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Britanija je imala izbore u svibnju 2015. i lipnju 2017., a izbori 2017. bili su katastrofalni za konzervativce, predvođene Theresom May, koji su tada izgubili većinu u parlamentu. 

Zadnje ankete sugeriraju da bi konzervativci mogli dobiti najmanje 35 posto glasova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo