SPORNA KORONAZABAVA / Britanci ljutiti na premijera, a zemlja se suočava s najvećim brojevima zaraženih: Otkazan doček u Londonu, kraljica ostaje u Windsoru

Brojke su opet visoke, danas je 91 tisuća i 743 novooboljelih. Drugi najgori dan od početka pandemije

21.12.2021.
19:26
VOYO logo

Nakon snimke božićnog okupljanja za vrijeme lockdowna, britanski premijer opet je u sličnim problemima. Boris Johnson je sa suradnicima uhvaćen na druženju u Downing Streetu, ovog puta u svibnju. Bio je tamo sa suprugom i 17. bliskih suradnika i to za vrijeme kada zemlja živi pod strogim mjerama. 

Javnost je dakako na nogama, a Twitter prepun fotografija u kojima Boris Johnson ne vidi ništa sporno. On kaže da se radi o radnom mjestu, da razgovaraju o poslu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi su to problemi za premijera Johnsona, no ne i jedini. Njegova vrtna zabava čak i pada u drugi plan jer trenutačno je omikron taj koji kroji sudbinu milijuna Britanaca. Brojke su opet visoke, danas je 91 tisuća i 743 novooboljelih. Drugi najgori dan od početka pandemije. Ugostitelji, poduzetnici, građani, svi su zabrinuti jer ih čeka blagdanska neizvjesnost.

Image
novi soj /

Zbog brzog širenja omikrona podignut stupanj uzbune u Britaniji: Stručnjaci ističu da već ima hospitalizacija

Image
novi soj /

Zbog brzog širenja omikrona podignut stupanj uzbune u Britaniji: Stručnjaci ističu da već ima hospitalizacija


Ni Vlada ne želi riskirati. Nove, oštrije mjere, kojima se konzervativci protive još nisu izglasane. Premijer i dalje poziva na cijepljenje kao najbolju obranu protiv omikrona. Više od 900 tisuća Britanaca samo jučer je primilo booster dozu.

"Molim vas, cijepite se booster dozom. Cijepite se. Ne može biti hitnije. I dalje postoje milijuni građana u ovoj zemlji koji se nisu cijepili, a kamoli primili booster dozu. A ta doza čini razliku, dokazi to potvrđuju. To je pozitivna stvar za napraviti", poziva danas premijer. 

Za to vrijeme, Wales pooštrava mjere, a u Irskoj uoči blagdana pubovi i restorani radit će samo do 20 sati. Otkazan je doček nove godine na poznatom Trafalgar trgu u Londonu. Omikron je pomrsio planove i kraljevskoj obitelji pa 95-godišnja kraljica Elizabeta ove godine zaobilazi božićnu tradiciju i ostaje u Windsoru. Dosada je uvijek, s ostalim članovima kraljevske obitelji blagdane slavila na njihovu imanju Sandringham. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo