POLITIČKE ZAVRZLAME / Britanija i Francuska peru ruke od smrti 27 migranata iz La Manchea, Macron poslao ključnu poruku iz Zagreba

Spasioci navode kako su tijela plutala posvuda, a među preminulima bilo je i trudnica i djece

25.11.2021.
19:30
VOYO logo

U pokušaju da se dokopaju Britanije, 27 migranata utopilo se u kanalu La Manche. Britanski i francuski dužnosnici međusobno optužuju jedni druge, a francuski predsjednik poruku je poslao i iz Zagreba. 

"Nikada prije Francuska nije imala toliko policije i žandara, a ponekad i vojnog osoblja, mobiliziranog u borbi protiv ilegalne imigracije, uključujući španjolske, talijanske, ali i belgijske granice. Nastavljamo to činiti", rekao je Emmanuel Macron, predsjednik Francuske. 

Za to vrijeme jedan od spasilaca s mjesta nesreće govori kako je situacija bila dramatična. "Tijela su plutala posvuda. Bilo je jako, jako šokantno. Izvukli smo na brod sve koje smo vidjeli. Šest ljudi", navodi Charles Devos, spasilac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
velika tragedija /

U La Mancheu se utopilo 27 migranata, Britanci i Francuzi međusobno se okrivljuju

Image
velika tragedija /

U La Mancheu se utopilo 27 migranata, Britanci i Francuzi međusobno se okrivljuju

Francuska policija je identificirala i uhitila pet osoba za koje se vjeruje da su povezane s krijumčarenjem migranata. Gerald Darmanin, francuski ministar unutarnjih poslova kaže kako ti ljudi za nekoliko tisuća eura obećavaju El Dorado u Velikoj Britaniji i kako se to ponavlja svaki dan više od 20 godina. Dodao je i kako je u ovom improviziranom čamcu jučer među preminulima bilo trudnica i djece.

Zbog navedene nesreće britanski premijer, Boris Johnson sazvao je hitan sastanak u Downing Streetu. On naime smatra da bi Francuska trebala učiniti više da zaustavi priljev migranata, no Macron kaže da Velika Britanija mora prestati politizirati to pitanje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Okolnosti ove, najsmrtonosnije tragedije u povijesti La Machea tek se trebaju rasvijetliti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo