RETWEETAO SNIMKU / Britanija kritizira Trumpa zbog protumuslimanskog videa

Image
Foto: AP
Image
Foto: AP

Trumpova odluka da "retweeta" video izazvala je kritike na obje strane Atlantika, a neki su britanski zastupnici tražili ispriku

29.11.2017.
21:40
AP
VOYO logo

Velika Britanija u srijedu je kritizirala predsjednika SAD-a Donalda Trumpa jer je na svom twitter računu prenio protuislamski video koji je postavila čelnica krajnje desne britanske stranke a za koji kaže da predstavlja skupinu muslimana koji na smrt premlaćuju dječaka.

Jayda Fransen, zamjenica čelnika protuimigrantske skupine "Britain First" (Prvo Britanija), objavila je na Twitteru video snimku za koju kaže da pokazuje skupinu muslimana kako na smrt premlaćuje jednog tinejdžera i uništava kršćanski kip.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trumpova odluka da "retweeta" video izazvala je kritike na obje strane Atlantika, a neki su britanski zastupnici tražili ispriku dok su muslimanske organizacije iz SAD-a rekle da je huškački.

"Predsjednik je pogriješio što je to napravio", rekao je glasnogovornik britanske premijerke Therese May.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"'Britain First' nastoji podijeliti zajednice putem svojim zazornim pričama koje šire laži i potiču napetosti. Oni izazivaju strah među ljudima koji poštuju zakone".

Agencija Reuters nije uspjela potvrditi autentičnost videa a Fransen kaže da dolazi iz različitih online izvora koji su je objavili na stranicama njenih društvenih mreža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oduševljena sam", rekla je Reutersu Fransen, koju na Twitteru slijedi 53.000 ljudi, i dodala da to pokazuje da predsjednik SAD-a dijeli njen cilj podizanja svijesti o "pitanjima poput islama". 

Britain First je marginalna politička stranka koja želi zaustaviti svu imigraciju i uvesti opću zabranu Islama, te svakog tko promiče islam deportirati ili zatvoriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fransen je ranije ovog mjeseca proglašena krivom za zlostavljanje na vjerskoj osnovi  jer je uzvikivala uvrede i psovala muslimanku koja je nosila hidžab. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike