ŠTO DONOSI KRAJ LISTOPADA? / Britanija se pojačano priprema za Brexit bez sporazuma: EU je upozorava da promijeni svoj tvrdoglavi stav

Image
Foto: AP

Raab, pristaša Brexita, rekao je da se 'nedemokratski' irski zaštitni mehanizam treba izbaciti iz sporazuma o razdruživanju

29.7.2019.
11:28
AP
VOYO logo

Velika Britanija se pojačano priprema za brexit bez sporazuma i bit će spremna izaći iz Europske unije sa ili bez dogovora 31. listopada, rekao je u ponedjeljak britanski ministar vanjskih poslova Dominic Raab, dok EU upozorava da promijeni svoj "tvrdoglavi" stav o Brexitu. 

Raab, pristaša Brexita, rekao je da se "nedemokratski" irski zaštitni mehanizam treba izbaciti iz sporazuma o razdruživanju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želimo dobar sporazum s partnerima EU-a, ali to treba uključivati ukidanje nedemokratskog zaštitnog mehanizma", rekao je Raab za BBC: "Prema uputama britanskog premijera, koje je kabinet prihvatio pojačano se priprema za izlazak iz Unije". 

Ministri su u nedjelju rekli da vlada pretpostavlja da EU neće ponovno pregovarati o sporazumu koji je dogovoren s bivšom premijerkom Theresom May, a kojemu se protivi njezin nasljednik Boris Johnson i pojačano radi na pripremama za izlazak iz bloka 31. listopada bez sporazuma. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

EU je u ponedjeljak upozorila Britaniju da odustane od svog "tvrdoglavog" stava prema Brexitu i izbjegne razdruživanje bez sporazuma. 

Konzervativac Oliver Letwin koji se protivi izlasku iz EU-a bez sporazuma rekao je za BBC da zastupnici trebaju pokušati zaustaviti takav ishod, ali i da nije sigurno hoće li parlament spriječiti takav scenarij. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prihvaćam da možda nećemo uspjeti spriječiti Brexit bez sporazuma", rekao je Letwin. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo