komentirala plenkovićevu izjavu / Brnabić: 'Etnički ste očistili Hrvatsku, ne postoji etnički čišća država na teritoriju Europe od Hrvatske'

Image
Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Srpskoj premijerki posebno je odvratna Milanovićeva izjava

30.5.2022.
20:43
Antonio Ahel/ATAImages
VOYO logo

Ana Brnabić, premijerka Srbije, poručila je da pravda mora biti dostižna. To se odnosilo na podizanje optužnice protiv četvorice hrvatskih pilota navodnog ratnog zločina na Petrovačkoj cesti i ocijenila kako je nevjerojatno da Hrvatska do sada nije ništa učinila po pitanju suđenja počiniteljima, javlja RTV.

Premijerka je u emisiji Hit tvit, na pitanje zašto je srpsko tužiteljstvo podiglo optužnicu poslije 27 godina, rekla da pretpostavlja da je to stvar sudova. Isto tako tvrdi da je to prvo trebao učiniti netko drugi, prvenstveno Hrvatska, a onda i BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Pravda mora biti dostižna, posebno u ovakvim slučajevima. Ovo je, s ljudske strane, užasan zločin na više razina. To su bile uglavnom obitelji, žene s djecom, stariji ljudi, koji su otjerani, koji su pobjegli iz Hrvatske u tom etničkom čišćenju. Oni su već fizički napustili teritorij Hrvatske i netko je bio takav zločinac, takav monstrum i toliko pun mržnje prema tim ljudima samo zato što su Srbi, da je poslao avione, MiG-ove na njih. Na izbjegličku kolonu koja je već napustila Hrvatsku. I granatirao ih da pobije te ljude, žene, djecu i starce“, kazala je Brnabić.

Naglasila je da je to njoj neshvatljivo na ljudskom nivou.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'Misle da su mini Haag' /

Šeks o optužnicama protiv pilota Hrvatske iz Srbije: RH te optužnice ne bi trebala niti uzeti u ruke

Image
'Misle da su mini Haag' /

Šeks o optužnicama protiv pilota Hrvatske iz Srbije: RH te optužnice ne bi trebala niti uzeti u ruke

„I onda pomislite da je prvo nevjerojatno da Hrvatska nije željela i nije ništa učinila da sudi tim ljudima jer su pobili svoje državljane, to su bili Srbi, ali državljani Hrvatske koje su oni protjerali. Nevjerojatno je da tamo nitko nije želio učiniti ništa da se za taj čin pokaže odgovornost“, poručuje Brnabić.

Brnabić je istaknula kako Srbiju "muče" za vladavinu prava kako bi postala članica EU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Nama gledaju svaki slučaj organiziranog kriminala, a vi ste članica EU! I kada poslije 27 godina netko nešto učini, oni se utrkuju da kažu kako Srbija mora voditi računa, kako će oni blokirati naš put prema EU, i kako se trebamo opametiti i da će zaštititi hrvatske pilote. A tko će zaštititi pravdu za žrtve?“, rekla je Brnabić

Prokomentirala je izjavu hrvatskog premijera Andreja Plenkovića da će hrvatska vlada iskoristiti sve mehanizme da zaštiti hrvatske pilote i dostojanstvo "Domovinskog rata" i poslati jasnu poruku o tome što su temeljne vrijednosti na kojima je sazdana suvremena i slobodna Republika Hrvatska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Vi ste etnički očistili Hrvatsku, ne postoji etnički čišća država na teritoriju Europe od Hrvatske. Vi ste istjerali te ljude, pa onda kažete nisu morali bježati. Vidjeli smo kako nisu morali bježati jer su oni koji su ostali uglavnom pobijeni“, izjavila je premijerka Srbije.

Rekla je da je "odgovor hrvatskog državnog vrha na to da će, zauzvrat, optužiti predsjednika Srbije Aleksandra Vučića".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„I uvijek ti udari idu na Vučića“, rekla je Brnabić.

Smatra da je "posebno odvratno" što hrvatski predsjednik Zoran Milanović kaže da su se dogovorili da ne podižu optužnicu protiv Vučića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa sada valjda mogu promijeniti mišljenje, a u stvari postoji nešto oko čega bi podigli optužnicu", rekla je Brnabić i podsjetila da su prije tri mjeseca, usred izborne kampanje, "našli svjedoka koji je optužio Vučića da je tukao zarobljenike u Petrinji".

Vučić nikad nije bio u Petrinji, naglasila je premijerka Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ali je zanimljivo da uvijek ciljaju Vučića kada se treba obračunavati sa Srbijom, što govori o tome kako njega percipiraju kao stub stabilnosti Srbije", zaključila je Brnabić.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo