srpske optužnice / Brnabić oplela po Plenkoviću zbog pilota: 'Hajde, objasnite kolegama EU da štitite ubojice djece'

Image
Foto: Shutterstock

'Hrvatskim pilotima se neće dogoditi ništa. Ni danas, ni sutra, ni za deset godina, bit će u Hrvatskoj i živjet će tu mirnim životom', rekao je Plenković

26.8.2022.
22:02
Shutterstock
VOYO logo

Srpska premijerka Ana Brnabić na svom Twitteru osvrnula se na Plenkovićevu izjavu da se hrvatskim pilotima neće dogoditi ništa radi srpske optužnice.

"Plenković kaže 'pilotima se neće dogoditi ništa', pa samo da dopunim da bi informacija koju je pružio bila potpuna - pilotima koji su bombardirali kolonu civila u bijegu, na tlu druge države i ubili 4 djece, 1 djevojku, starce i starice, neće se u HR dogoditi NIŠTA. EU i dalje šuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konačno, dajte blokirajte nam više taj europski put zato što tražimo, nakon 27 godina ignoriranja od strane svih, pravdu za pobijenu djecu. Što prijetite samo? Blokirajte, da cijela EU vidi vaše vrijednosti! Kad blokirate, kolegama u EU objasnite da štitite ubojice djece. Hajde", napisala je Brnabić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatskim pilotima se neće dogoditi ništa. Ni danas, ni sutra, ni za deset godina, bit će u Hrvatskoj i živjet će tu mirnim životom. To će im danas priopćiti. Pomoći im pravnim savjetima i da nikad ne dođu u situaciju da su ugroženi. Kako će se ovo reflektirati na odnose Hrvatske i Srbije, to je drugo pitanje", rekao je Plenković jutros.

Popodne je iz vlade stiglo priopćenje o sastanku s pilotima na kojemu su sudjelovali predstavnici Ministarstva hrvatskih branitelja, Ministarstva pravosuđa i uprave, Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva vanjskih i europskih poslova te drugih nadležnih tijela, priopćeno je iz vlade RH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuto je da Hrvatska od nadležnih srbijanskih tijela nije zaprimila službenu informaciju o podizanju ili potvrđivanju optužnica protiv pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i hrvatskih branitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo