KABINET SRBIJANSKE MANDATARKE / Brnabić predložila imena ministara: najveće iznenađenje ime novog ministra obrane

Image
Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

Nova vlada mandatarke Ane Brnabić imat će četiri potpredsjednika i osamnaest ministarstava

27.6.2017.
17:47
Srdjan Ilic/PIXSELL
VOYO logo

Skupštini Srbije mandatarka Ana Brnabić uputila prijedlog nove vlade i ministara o kojima bi tamošnji poslanici trebali sutra glasovati, piše Blic. Jedno od većih iznenađenja je prijedlog da ministar obrane bude Aleksandar Vulin, dosadašnji ministar rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja, a većina ministara koji su bili u prethodnoj vladi Aleksandra Vučića, ostat će na svojim položajima. 

Potpuno novo ime u Vladi Srbije je Nenad Popović, predjsednik Srpske narodne partije. Nova vlada imat će četiri potpredsjednika i osamnaest ministarstava. Kako piše Blic, prvi potpredsjednik vlade i ministar vanjskih poslova ostaje Ivica Dačić, dok će ostali potpredsjednici biti ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić te ministrica graditeljstva, prometa i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar financija ostaje Dušan Vujović, ministar gospodarstva ostaje Goran Knežević te ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović. Na čelu novoustrojenog Ministarstva za zaštitu životnog okoliša predložen je Goran Trivan, dok Alesandar Antić ostaje ministar rudarstva i energetike. 

Za ministricu pravosuđa predložena je Nela Kuburović, a Anu Brnabić na čelu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave trebao bi zamijeniti Branko Ružić. Na mjesto Vulina koji je obnašao dužnost ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja dolazi dosadašnji ministar obrane Zoran Đorđević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jadranka Joksimović, koja je do sada bila ministrica bez portfelja, predložena je za ministricu za europske integracije. Svoje dužnosti nastavljaju oblavljati i dosadašnji ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ministar prosvjete, znanosti i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, ministar mladeži i sporta Vanja Udovičić te ministar kulture i informiranja Vladan Vukosavljević.

Osim Popovića, u kabinetu Ane Brnabić bit će još dvoje ministara bez portfelja: Slavica Đukić Dejanović i Milan Krkobabić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo