drama na atlantiku / Brod na kojem ima Hrvata našao se na putu uraganu: Spašene tri osobe, za 11 se još traga!

Image
Foto: www.bourbonoffshore.com

Brodu su stali motori, a valovi su bili 15 do 20 metara visine

28.9.2019.
18:34
www.bourbonoffshore.com
VOYO logo

Francuski vlasnik offshore brodova Bourbon pokrenuo je akciju spašavanja tegljača za opskrbu 'Bourbon Rhode', u koji je 26. rujna počela prodirati voda u stražnji dio broda nakon što su ga pogodile loše vremenske prilike povezane s uraganom Lorenzo, kategorije 4. Na tegljaču ima i Hrvata, a doznaje se da su tri osobe spašene, za 11 se još uvijek traga, doznaje pomorac.net.

Brodu su stali motori, a valovi su bili 15 do 20 metara visine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je na putu prema Gvajani, nekih 1200 nautičkih milja od otoka Martinique i 60 nautičkih milja jugo-jugoistočno od uragana na Atlantiku kada se našao u problemima.

Bourbon kaže da je aktiviran krizni stožer i da surađuje s Regionalnim operativnim centrom za nadzor i spašavanje (CROSS) West Indies-Gvajana. CROSS je zatražio od broda za rasuti teret 'SSI Excellent' da promijeni rutu i pomogne tegljaču. Brod je bio 20 sati udaljen od njih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Bourbon Rhode' je dugačak 60 metara s gazom od 6,5 metara, izgrađen je 2006. godine i dizajniran za pomoć na terminalima te kao pomoć pri operacijama vezanim za izlijevanje nafte.

U posljednjih nekoliko dana Lorenzo je brzo pojačao od tropske oluje do uragana kategorije 4, no ne očekuje se da će zaprijetiti kopnu, piše pomorac.net.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo