Francuska potvrdila peti slučaj / Broj umrlih od koronavirusa porastao na 170: Zrakoplovne kompanije otkazuju letove za Kinu

Image
Foto: AP Images
Image
Foto: AP Images

70 slučajeva zaraze zabilježeno u više od 20 zemalja, među kojima u Japanu, Njemačkoj, Francuskoj, Tajvanu i Vijetnamu

30.1.2020.
8:12
AP Images
VOYO logo

Kinesko nacionalno povjerenstvo za zdravlje priopćilo je u četvrtak da je ukupan broj potvrđenih smrtnih slučajeva od zaraze koronavirusom do kraja dana u srijedu porastao za 38, na 170, dok je broj zaraženih porastao za preko 1700 zabilježenih slučajeva.

Do kraja dana u srijedu potvrđeno je ukupno 7.736 slučajeva zaraze koronavirusom, uz još 12.167 suspektnih, priopćilo je povjerenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od toga, 1.239 ljudi nalazi se u kritičnom stanju.

Od 170 dosadašnjih smrtnih slučajeva, 162 su zabilježena u epicentru epidemije, u provinciji Hubei.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Virus, koji je u međuvremenu zahvatio čitavu zemlju, proširio se diljem svijeta, pa je tako 70 slučajeva zaraze zabilježeno u više od 20 zemalja, među kojima u Japanu, Njemačkoj, Francuskoj, Tajvanu i Vijetnamu.

Stručno povjerenstvo Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) sastat će se ponovno u četvrtak kako bi odlučilo o tome hoće li brzo širenje zaraze proglasiti javnozdravstvenom opasnošću od međunarodne važnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Direktor WHO-a Tedros Adhanom Ghebreyesus izjavio je kako ta organizacija "duboko žali" što je rizik od širenja virusa u nekoliko prošlotjednih izvješća ocijenila "umjerenim" umjesto "visokim". 

Tijekom noći, rastućem broju zrakoplovnih kompanija koje su otkazale neke ili sve letove u Kinu pridružili su se i Lufthansa, KLM, Finnair, American Airlines te IndiGo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuska potvrdila peti slučaj zaraze koronavirusom

Francuska je potvrdila svoj peti slučaj zaraze koronavirusom iz Kine, a riječi je o kćeri 80-godišnjaka koji je već hospitaliziran s istom dijagnozom, izjavila je u srijedu ministrica zdravstva te zemlje Agnes Buzyn.

Buzyn je također kazala da iz Francuske u Kinu lete dva zrakoplova - nakon prvoga u srijedu, drugi će poletjeti u četvrtak ili petak - namijenjena evakuaciji francuskih državljana iz kineskog grada Wuhana, epicentra zaraze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuska je u petak prošli tjedan potvrdila prva tri slučaja zaraze koronavirusom u toj zemlji, a ovoga utorka i četvrti.

"Sada imamo pet slučajeva, od kojih su dva pod nadzorom", kazala je Buzyn na konferenciji za novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IKEA i Google zatvorili svoja vrata u Kini u strahu od koronavirusa

IKEA je u četvrtak privremeno zatvorila sve svoje trgovine u Kini, a Google svoje podružnice u Kini, Hong Kongu i na Tajvanu zbog straha od koronavirusa. 

Odluka o zatvaranju svih 30 trgovina IKEA-e uslijedila je nakon najave najveće svjetske trgovine namještajem u srijedu da zatvaraju pola svojih trgovina i skraćuju radno vrijeme. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Broj umrlih od koronavirusa u Kini porastao je na 170 u srijedu, a broj zaraženih na 7.736.

Podružnice Googlea zatvorene su povodom proslave kineske Nove godine i ostat će zatvorene do daljnjeg, objavili su mediji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Google je savjetovao zaposlenicima koji su trenutno u Kini te onima kojima se rodbina vraća iz Kine, da se vrate kući što prije i rade od kuće najmanje 14 dana od dana povratka. 

Kineski nogometni savez također je objavio da odgađa utakmice kineskog prvenstva zbog koronavirusa.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo