rusi mu ne predstavljaju prooblem / Cameron bi mogao tražiti potporu parlamenta za napade na Siriju

Image
Foto: Alastair Grant/Press Association/PIXSELL

Već je ranije britanski premijer kazao kako postoje snažni razlozi da se britanski zračni udari u Iraku prošire i na Siriju

4.10.2015.
9:38
Alastair Grant/Press Association/PIXSELL
VOYO logo

Britanski premijer David Cameron mogao bi zatražiti dozvolu britanskog parlamenta za sudjelovanje u vojnoj akciji protiv Islamske države u Siriji, objavio je u nedjelju Daily Telegraph.

Prema listu, Cameron je kazao da su britanski udari u Siriji "vrlo mogući". Već je ranije britanski premijer kazao kako postoje snažni razlozi da se britanski zračni udari u Iraku prošire i na Siriju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cameron je doživio poraz u parlamentu kada je 2013. tražio da se odobri vojno djelovanje u Siriji. Stoga su britanski zračni udari ograničeni na položaje Islamske države u susjednom Iraku.

Prema listu, Cameron vjeruje da rusko uključivanje u rat u Siriji ne bi trebalo predstavljati zapreku britanskim udarima na Islamsku državu u Siriji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Siguran sam da je jedna od najvećih prijetnji na koje moramo odgovoriti ta teroristička prijetnja", citira ga list uoči godišnje konferencije njegove vladajuće Konzervativne stranke u Manchesteru.

On je najavio da će osnažiti elitne britanske zračne snage SAS i nabaviti novih 20 dronova "Protector" za borbu s militantima Islamske dražve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ruska vojna akcija u Siriji je strašna pogreška"

Cameron je rekao kako je odluka ruskog predsjednika Vladimira Putina da pokrene vojnu akciju u Siriji kao potporu sirijskom predsjedniku Bašaru al Asadu "strašna pogreška".

"Podržavaju krvnika Asada što je strašna pogreška za njih i za svijet. Zbog toga će regija biti još nestabilnija", kazao je Cameron za BBC prvog dana godišnje konvencije Konzervativne stranke u Manchesteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Većina ruskih zračnih udara, koliko smo dosad vidjeli, bila je u dijelovima Sirije koji nisu pod kontrolom Islamske države nego pod kontrolom oponenata Asadova režima", kazao je Cameron.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo