obratio se britanskoj javnosti / Cameron daje ostavku: 'Velikoj Britaniji treba novi premijer da je izvede iz Europske unije'

'Razgovarao sam s Kraljicom, pregovore treba voditi novi premijer', poručio je Cameron

24.6.2016.
9:31
VOYO logo

Britanski premijer David Cameron obratio se javnosti nakon što je Velika Britanija izglasala izlazak iz Europske Unije. Poručio je kako će dati ostavku na mjesto premijera.

"Ovo je možda najveći iskaz demokracije u povijesti Ujedinjenog Kraljevstva. Pitali smo narod. Britanci su glasali za napuštanje EU-a, i njihovu volju moramo poštivati. Sada se moramo pripremiti za pregovore s Europskom unijom. To traži potpuni angažman, kako bi se svi dijelovi Kraljevstva zaštitili. To će tražiti snažno vodstvo. Ponosan sam što sam bio premijer ove zemlje 6 godina, vjerujem da smo puno toga postigli i proveli velik broj reformi", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvijek ću vjerovati kako trebamo preuzeti na sebe čak i teške odluke. Zato sam i pregovarao s Europskom unijom o poziciji Britanije u EU-u", dodaje Cameron.

Cameron: 'Velikoj Britaniji treba novi premijer'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovu kampanju sam odradio onakon kako sam najbolje znao. Uvjeren sam da zemlji treba novo vodstvo, mislim da nije dobro da ja vodim ovu zemlju u tom smjeru. U nacionalnom je interesu da dođe novo vodstvo. Zemlja bi trebala imati novog premijera do listopada.

"Razgovarao sam s Kraljicom, pregovore treba voditi novi premijer", zaključio je Cameron.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cameron je bio aktivni zagovaratelj ostanka Britanije u Uniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo