Dobra odluka / Cameron u Kijevu brani organiziranje referenduma o Brexitu

Image

Bivši britanski premijer David Cameron stao je u Kijevu u obranu svoje odluke o organiziranju referenduma o izlasku Velike Britanije iz Europske unije za koji je postupak počeo u srijedu.

29.3.2017.
20:46
VOYO logo

Mislim da je odluka o organiziranju referenduma bila dobra, jer je to pitanje godinama trovalo britanski politički život", rekao je bivši britanski premijer David Cameron u govoru u Kijevu, gdje je boravio u posjetu. 

"Organizirali smo referendum i, naravno, rezultat nije bio onakav kakav sam očekivao, ali je bio presudan", dodao je Cameron.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozivajući aktualnu britansku vladu da "nastavi s Brexitom", rekao je da Velika Britanija ipak "neće odustati od europskih vrijednosti".

Bivši premijer je ocijenio da se referendumska odluka o izlasku zemlje iz EU-a tumači činjenicom da je Velika Britanija "uvijek bila suzdržana i nesigurna članica EU-a".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zemlja je bila u bloku "radi trgovine", "više iz praktičnih nego iz osjećajnih razloga", istaknuo je.

Cameron, pristaša ostanka u EU-u, podnio je ostavku dan nakon referenduma koji se održao 23. lipnja 2016. i koji i dalje dijeli zemlju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada Therese May koja ga je zamijenila, pokrenula je u srijedu postupak razdruživanja s EU-om koji je oslabljen Brexitom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo