Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
RATNI ZLOČIN

Carla Del Ponte: 'Erdogana bi trebalo procesuiratI zbog ofenzive na Siriju'

Nevjerojatno je da Erdogan može upasti na sirijski teritorij kako bi ondje uništavao Kurde

Image

Carla Del Ponte Carla Del Ponte

Hina/ 26.10.2019. u 15:29
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Protiv turskoga predsjednika Tayyipa Erdogana trebalo bi pokrenuti istragu i optužiti ga za ratne zločine koje je njegova zemlja počinila tijekom ofenzive na Siriju, izjavila je bivša tužiteljica Međunarodnoga kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) Carla del Ponte u intervjuu objavljenom u subotu.

Bivša članica UN-ove istražne komisije o Siriji, za švicarski list Schweiz am Wochenende je rekla da turska intervencija predstavlja kršenje međunarodnog prava te da je obnovila sukob u Siriji.

Ankara tvrdi da su cilj njihova napada, pokrenutog pošto su se američke trupe povukle iz sirijsko-turskoga pograničnog područja, bile isključivo kurdske snage koje Turci smatraju teroristima povezanim s kurdskim pobunjenicima koji djeluju na jugoistoku Turske.

"Nevjerojatno je da Erdogan može upasti na sirijski teritorij kako bi ondje uništavao Kurde", rekla je Del Ponte, bivša švicarska državna odvjetnica koja je procesuirala ratne zločine u Ruandi i u bivšoj Jugoslaviji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Protiv njega bi trebalo otvoriti istragu i trebalo bi ga optužiti za ratne zločine. Ne smije mu se dopustiti da se nekažnjeno izvuče iz ovoga", rekla je za švicarski list.

Del Ponte je bila članica istražnog povjerenstva za Siriju od 2012. do 2017. kada je podnijela ostavku tvrdeći da ne postoji politička potpora Vijeća sigurnosti UN-a za taj proces.

Upravo se čita

Image
Sunce malo

Dirljiv video Edine nećakinje koja ide na kemoterapiju: 'Kad odrastem želim biti liječnica'

Hina/ 26.10.2019. u 15:29
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
UŽAS

'Ne mogu shvatiti, taj pas je bio duša': Kućni ljubimac napao dječaka i baku. On se spasio, ona nije

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba