komentar slovenskog premijera / Cerar: 'Međunarodna pravila govore kako Hrvatska ne može tek tako raskinuti arbitražni sporazum'

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

"Želim da se političke strasti smire i da ih se ne potiče ni na našoj ni na hrvatskoj strani", kazao je slovenski premijer

27.7.2015.
15:22
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska strana ne može u skladu s međunarodnim pravilima izaći iz arbitraže o granici sa Slovenijom, izjavio je u ponedjeljak slovenski premijer Miro Cerar.

Image
AFERA PIRANGATE /

Milanović i Karamarko konačno za istim stolom: Hrvatska izlazi iz arbitraže!

Image
AFERA PIRANGATE /

Milanović i Karamarko konačno za istim stolom: Hrvatska izlazi iz arbitraže!

Cerar je, komentirajući razvoj situacije o arbitraži nakon sastanka s ruskim premijerom Dmitrijem Medvedevim, novinarima kazao da Hrvatska ne može izaći iz procesa arbitraže i da je to prošlog tjedna zaključio i arbitražni sud koji je Sloveniji naložio imenovanje novog nacionalnog suca u arbitraži nakon što je odstupio raniji sudac Jernej Sekolec, te da su ih Haaga naveli da će se arbitraža nastaviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cerar je u vezi s cijelim slučajem i najavom da će Hrvatska sporazum otkazati rekao da je sada potrebno 'smiriti strasti'.

"Želim da se političke strasti smire i da ih se ne potiče ni na našoj ni na hrvatskoj strani", kazao je slovenski premijer, dodavši da očekuje nastavak arbitražnog postupka i donošenje presude.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cerar je dodao da će se tako pokazati da sporove treba rješavati na 'pravni i konstruktivan način', naglašavajući da će odnosi s Hrvatskom i dalje biti prijateljski.

Hrvatski premijer Zoran Milanović izjavio je u ponedjeljak nakon sastanka s predstavnicima saborskih klubova zastupnika da Hrvatska izlazi iz postupka arbitraže oko granice sa Slovenijom jer je kontaminiran te ocijenio kako to neće utjecati na odnose dviju zemalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska ne može ostati u ovoj arbitraži", rekao je premijer nakon sastanka s predstavnicima klubova zastupnika naglasivši kako su na sastanku svi imali jedinstven stav.

Ugovor moramo raskinuti, izaći iz njega i trenutno ga suspendirati, naglasio je premijer te dodao da će se Hrvatska držati međunarodnog prava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo