razgovor o krizi / Četiri arapske zemlje spremne za dijalog s Katarom, uz uvjete

Image
Foto: AP

Četiri arapske zemlje koje su prekinule veze s Katarom rekle su da su spremne za razgovore kako bi riješile spor ako Doha pokaže dobru volju da razmotri njihove zahtjeve.

30.7.2017.
16:30
AP
VOYO logo

Ministri vanjskih poslova Bahreina, Saudijske Arabije, Egipta i Ujedinjenih Arapskih Emirata sastali su se u bahreinskome glavnom gradu kako bi razgovarali o krizi koja je povećala napetosti u regiji.

Diplomatskim naporima koje predvodi Kuvajt a podržavaju zapadne sile nije se uspio okončati spor u kojemu su četiri zemlje  prekinule putovanja i komunikaciju s Katarom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Četiri zemlje spremne su za dijalog s Katarom pod uvjetom da pokaže iskrenu dobru volju da prestane financirati terorizam i ekstremizam i predanost da se ne miješa u vanjske poslove drugih zemalja te da odgovori na 13 zahtjeva", rekao je bahreinski ministar vanjskih poslova šeik Kalid bin Ahmed al Kalifa na zajedničkoj novinskoj konferenciji nakon sastanka.

Oni nisu najavili nove gospodarske sankcije protiv te zaljevske zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Egipat i Bahrein prije su objavili popis 13 zahtjeva za Katar koji uključuju obustavu financiranja Muslimanskog bratstva, gašenje kanala Al jazeera sa sjedištem u Dohi, zatvaranje turske vojne baze te ograničavanje veza s Iranom, neprijateljem zaljevskih zemalja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo