Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
ljubljana

Četiri osobe ozlijeđene u nesreći balona na vrući zrak: Prije deset godina je ondje poginulo nekoliko ljudi

Takvi su panoramski komercijalni letovi balonom više godina bili obustavljeni zbog nesreća, premale sigurnosti i nejasne regulacije

Image
Foto: Ilustracija/Pixabay
Hina/ 22.1.2022. u 12:03
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U jutrošnjoj nesreći balona na topli zrak kod Ljubljane ozlijeđene su četiri osobe i prevezene u bolnicu, ali nijedna nije životno ugrožena, prema zadnjim podacima koje je u subotu objavila slovenska policija.

U balonu se nalazilo šest putnika, od kojih pet belgijskih državljana i jedan slovenski državljanin, a od četvero ozlijeđenih su tri Belgijca i jedan Slovenac.

Do nesreće je došlo prilikom pokušaja spuštanja balona koji je doputovao iz Austrije, dok je drugi balon koji je došao iz istog smjera na zemlju sletio bez teškoća, prenose slovenski mediji.

Do najtragičnije nesreće s balonom na topli zrak u Sloveniji je došlo u kolovozu 2012. godine, kad je u velikom balonu prilikom ateriranja smrtno nastradalo više osoba, a nekoliko ozlijeđenih dobilo teške opekline jer se balon na zemlji, nakon udara u stablo,  zapalio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Veliki balon je nakon panoramskog razgledanja neuspješno pokušao aterirati, u čemu ga je omeo jak vjetar, pa je dio putnika ispao iz košare u kojoj je bilo 32 ljudi. Mnogi su teško nastradali i kad se nakon udaraca košara odbila od zemlje i naletjela na drvo, pri čemu se zapalila kupola.

Takvi su inače popularni panoramski komercijalni letovi balonom zbog te nesreća više godina bili obustavljeni zbog premale sigurnosti i nejasne regulacije vezane na komercijalne letove balonima.

Upravo se čita

Hina/ 22.1.2022. u 12:03
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba