skandal u eu / Četvorica zastupnika Parlamentarne skupštine Vijeća Europe kažnjena zbog korupcije!

Image
Foto: Europsko vijeće

Neovisna istražna skupina u zaključcima objavljenima u travnju navodi da postoji "velika sumnja u koruptivne radnje" koje su zastupnici PSVE-a počinili u korist Azerbajdžana

16.5.2018.
17:54
Europsko vijeće
VOYO logo

Četvorici zastupnika Parlamentarne skupštine Vijeća Europe (PSVE) oduzeta su u srijedu neka prava u toj skupštini pošto su u istražnom izvješću osumnjičeni za primanje mita od azerbajdžanskih lobista. 

Stegovno povjerenstvo Parlamentarne skupštine "privremeno" je oduzelo prava Španjolcima Pedru Agramuntu i Jordiju Xucli, Rumunju Cezaru Florinu Predi i Azerbajdžancu Samadu Sejdovu zbog "teške povrede" kodeksa ponašanja u parlamentu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neovisna istražna skupina u zaključcima objavljenima u travnju navodi da postoji "velika sumnja u koruptivne radnje" koje su zastupnici PSVE-a počinili u korist Azerbajdžana.

Zastupnicima se poklanjao kavijar, tepisi, noćenje u luksuznim hotelima i izdašno su nagrađivani za "lobiranje", napose za glasovanje u siječnju 2013. o izvješću u kojemu se kritizira položaj političkih zatvorenika u toj bivšoj sovjetskoj republici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četvorica parlamentarnih zastupnika "neće moći biti promatrači ili izvjestitelji na izborima, predsjednici ili potpredsjednici povjerenstva (...) i neće se moći kandidirati za predsjednika skupštine", piše u odluci VE-a.

No ostaju članovi skupštine, "s pravom nastupa", ali je više neće moći zastupati u "događajima koje organizira treća strana", dodaje se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši predsjednik PSVE-a Pedro Agramunt kojemu se prava oduzimaju na deset godina, imao je "glavnu ulogu" u donošenju odluka "u korist Azerbajdžana", navodi se u istražnom izvješću.

Agramunt je u listopadu 2017. podnio ostavku na dužnost predsjednika zbog sumnja koje su se već tada bile iznosile.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostala trojica su sankcionirana na dvije godine, navodi VE.

PSVE-a koji nema zakonodavne ovlasti, zasjeda u Strasbourgu četiri puta u godini kada raspravlja o zaštiti ljudskih prava i borbi protiv korupcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo