šokovi na tržištu / Cijene nafte snažno pale nakon najave niza zemalja da će povećati svoju proizvodnju, uključujući Ameriku

Image
Foto: AP IMAGES

Sirova nafta pojeftinila je za 12 posto na 108,70 dolara po barelu što je najveći pad od sredine studenog. Nedavno je nafta dosegla i svoj maksimum u 13 godina

10.3.2022.
9:53
AP IMAGES
VOYO logo

Cijene nafte su u srijedu naglo pale, nakon poremećaja na tržištu i rasta cijena uzrokovanim ruskom agresijom na Ukrajinu, kao i odlukom SAD-a.

Sirova nafta WTI pala je za više od 12 posto, ili 15 dolara, na 108,7 dolara po barelu, što je najveći pad od 26. studenog. Ranije ovog tjedna, WTI je nakratko premašio 130 dolara po barelu što je bio 13-godišnji maksimum zbog rata u Ukrajini, donosi Klix.ba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijednost sirove nafte Brent pala je 13 posto, ili 16,8 dolara na 111,1 dolara, što je najveći jednodnevni pad od travnja 2020. Brent je upravo u ponedjeljak dostigao 139 dolara, što je bio najviši nivo od 2008. godine.

Do pada cijene nafte došlo je nakon naznaka da bi SAD mogla povećati svoju proizvodnju iz drugih izvora, a proizvodnja bi se povećala i u Iraku te Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UEA). 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijena nafte pale su i zbog pada cijena dionica na Wall Streetu nakon najave UAE da će povećati svoju proizvodnju nafte. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo