Stotine dnevno / Cijepili su preko 40%, a bliže se brojci od 600.000 žrtava covida. Razlog je jednostavan, a ovako stoji Hrvatska

Image
Foto: Jonathan Hayward, AP, Canadian Press,

Pandemiju su do sada već desetkovali, ali se i dalje umire na stotine dnevno

8.6.2021.
16:17
Jonathan Hayward, AP, Canadian Press,
VOYO logo

Dok SAD s dolaskom na dužnost administracije predsjednika Joea Bidena velikim koracima cijepi svoje stanovništvo, što je dovelo i do desetkovanja broja dnevno umrlih od covida-19, ova zemlja bliži se brojci od već 600.000 žrtava pandemije.

Službeni podaci govore o čak 42,6 posto stanovništva koje je potpuno cijepljeno, odnosno 140 od 303 milijuna. No, kako to još uvijek nije niti blizu između 70 i 85 posto koliko je neophodno za kolektivni imunitet, a kako je nedavno objavio glavni američki epidemiolog Anthony Fauci, u SAD-u se i dalje obolijeva i umire u stotinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reuters je objavio da je u prethodnih 24 sata umrlo 302 ljudi, a da ih je oboljelo još najmanje 15.920, što bi značilo da je u ovoj zemlji u pandemiji do sada registrirano 33,54 milijuna oboljelih od covida i 597.767 žrtava koje su platile životom.

Ovakve brojke u SAD-u navode cijelo društvo na daljnji oprez s pandemijom, u najmanju ruku zato što je riječ o zemlji s najvećim službenim brojem umrlih od covida u svijetu i zato što su SAD-u od covida-19 dnevno umirale tisuće ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako bi se brojke usporedile s Hrvatskom, u odnosu na broj stanovnika, to bi odgovaralo oko četiri umrle osobe od covida u posljednjih 24 sata i 222 novooboljela. Cijepljeno bi, pak, u potpunosti bilo oko 1,7 milijuna stanovnika Hrvatske. Ukupan broj registriranih žrtava pandemije bio bi 8333. Stvaran broj umrlih od covida u Hrvatskoj je trenutno 8096.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo