20% birača neodlučno / Clinton povećava prednost ispred Trumpa: vodi za 11 postotnih bodova

Image
Foto: AP Images

Anketa provedena između 24. i 28. lipnja pokazala je da 45,3 posto Amerikanca podupire Clinton, 34,1 Trumpa, dok još njih 20,5 ne podupire ni jednog od njih dvoje

29.6.2016.
7:35
AP Images
VOYO logo

Demokratska kandidatkinja na američkim predsjedničkim izborima Hillary Clinton u prednosti je pred republikanskim protivnikom Donaldom Trumpom za 11 postotnih bodova, pokazalo je istraživanje Reuters/Ipsos objavljeno u utorak.

Anketa provedena između 24. i 28. lipnja pokazala je da 45,3 posto Amerikanca podupire Clinton, 34,1 Trumpa, dok još njih 20,5 ne podupire ni jednog od kandidata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je prednost Clinton iznosila 14 postotnih bodova u petak, može se ipak reći da ona generalno gledano povećava svoju prednost od polovice svibnja kada su bili vrlo blizu.

Bivša državna tajnica, senatorica i prva dama posljednjih dana jača i zbog potpore nekih članova republikanskog establišmenta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bernie Sanders, američki senator iz Vermonta, rekao je prošli tjedan da bi glasovao za Clinton kako bi se porazilo Trumpa, no još uvijek ju nije službeno podupro, te i dalje vodi svoju kampanju za kandidaturu.

Povjerenstvo američkog Kongresa kojim dominiraju republikanci objavilo je u utorak izvješće o napadu na američku misiju u Bengaziju 2012. koje optužuje Hillary Clinton, tadašnju državnu tajnicu da je podcijenila ekstremističku prijetnju u Libiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To izvješće otežava zadatak demokratske kandidatkinje za predsjedničke izbore i dodatno zaoštrava kampanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo

Još iz rubrike