počela kampanju / Clinton želi osvojiti simpatije 'običnih' Amerikanaca: 'Svi će imati koristi od svojeg teškog rada'

Image
Foto: AP Images

Najizglednija demokratska kandidatkinja za prvu predsjednicu SAD-a, u New Yorku je i službeno počela svoju kampanju. Birače pokušava pridobiti predstavljajući se kao borac za 'obične' Amerikance

13.6.2015.
21:01
AP Images
VOYO logo

Vodeća kandidatkinja za demokratsku nominaciju za Bijelu kuću Hillary Clinton obećala je u subotu da će pomoći američkim radnicima da imaju koristi od svojeg teškog rada, u govoru na svojem prvom velikom skupu u okviru predsjedničke kampanje.

Prikazujući se kao borkinja za obične Amerikance, Clinton je obećala da će se pobrinuti da "ekonomija radi za obične Amerikance, a ne samo one na vrhu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radnici se pitaju zašto je bogatstvo rezervirano za glavne direktore i menadžere hedge fondova, kazala je pristašama na otoku Roosevelt u New Yorku. "Mora da se pitate kada će se moj teški rad isplatiti? Kada će mojoj obitelji biti bolje? Kada? Ja kažem sada."

Image
Foto: AP Images
Image
Foto: AP Images

(AP)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliki skup na otvorenom označava promjenu smjera u kampanji. Do sada je organizirala manje skupove s izabranim sudionicima, fokusirajući se na države kao što je Iowa u kojima se održavaju prvi okršaji u nominacijskom procesu.

Clinton je istaknula svoja iskustva u borbi za ženska prava i govorila o teškom djetinjstvu svoje majke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Clinton u kampanji daje veliku pozornost svojem privatnom životu, a ne životu u Washingtonu dok je bila prva dama, senatorica i državna tajnica. Ističe lekcije koje je naučila od svoje majke, Dorothy Rodham, koja je kao dijete bila napuštena.

Clinton je obećala da će osnovati nacionalnu banku za ulaganja u infrastrukturu koja bi se financirala obveznicama te da će promijeniti porezni sustav kako bi se nagradio težak i pošten rad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo