'Hrvati će biti faktor' / Čović: 'Bez Hrvata i HNS-a neće se moći voditi politika u BiH. Razgovarao sam sa Schmidtom, nisam zadovoljan'

Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

zetbegović I Komšić su se već obratili javnosti

3.10.2022.
0:20
Josip Regovic/PIXSELL
VOYO logo

Prema posljednjim informacijama iz SDA izbornog centra, a prema dosad obrađenih 67,78 posto glasačkih listića za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda vodi Denis Bećirović s 200.540 glasova dok je iza njega Bakir Izetbegović (SDA) sa 141.352 glasa.

Kada je riječ o članu Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda u prednosti je Željko Komšić (DF) sa 132.022 glasova, a iza njega je Borjana Krišto s 53.795 glasova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izetbegović I Komšić su se već obratili javnosti, a sada i Dragan Čović.

"Bez hrvatskog naroda i Hrvatskog narodnog sabora neće se moći voditi politika u BiH. Veliko hvala Borjani Krišto koja je imala dovoljno hrabrosti i mudrosti da predstavlja hrvatski narod i svima koji su je podržali da bi imali jednog kandidata", kazao je u svom obraćanju predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je da je razgovarao sa Schmitom te naglasio da nije zadovoljan odlukom jer nije cjelovita izmjena izbornog zakona. "To je cilj u idućem mandatu, izmjene zakona i Ustava", dodao je.

"Odluka znači da će Hrvati biti faktor u vlasti na federativnoj i državnoj razini", kazao je i dodao da je politika koju je Izetbegović vodio davno poražena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo