oštra presuda nijemaca / Crnogorac koji je krijumičario oružje u Parizu osuđen na četiri godine zatvora

Image
Foto: Thinkstockphotos.com

Vučelić, koji prije nije bio kažnjavan, vrhovnom je regionalnom sudu u Muenchenu priznao da je bio svjestan da se oružje nalazi u njegovu automobilu

29.9.2016.
15:29
Thinkstockphotos.com
VOYO logo

Crnogorcu koji se uoči prošlogodišnjih napada uputio u Pariz s arsenalom oružja i eksploziva skrivenim u automobilu izrečena je zatvorska kazna od četiri godine u Njemačkoj. 

Vlatka Vučelića, muškarca pedesetih godina, zaustavila je policija 5. studenoga prošle godine na autocesti između Salzburga i Münchena. Navigacijski sustav njegova automobila pokazao je da se vozio iz Crne Gore, preko Hrvatske i Slovenije, te da mu je odredište bilo Pariz. Policija je u njegovu Golfu pronašla osam kalašnjikova, pištolje, ručne granate, eksploziv i detonatore, prenio je Reuters

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vučelić, koji prije nije bio kažnjavan, vrhovnom je regionalnom sudu u Muenchenu priznao da je bio svjestan da se oružje nalazi u njegovu automobilu, no da nije imao saznanja o bilo kakvom planiranom napadu. 

Sud ga je u četvrtak osudio zbog nezakonita posjedovanja i prijevoza borbenog oružja, no u priopćenju je pisalo kako "nije dokazano da je svjesno prevozio oružje u Pariz zbog planiranog napada".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Presuda je donesena na temelju nagodbe koja se temeljila na punom priznanju. 

Sud nije uspio odrediti tko je naredio dostavu tog oružja, a što mu je bilo plaćeno svotom od 2 tisuće eura. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Islamistički militanti ubili su 13. studenoga 2015. u Parizu 130 ljudi u seriji koordiniranih napada vatrenim oružjem i bombama. Dio oružja što su upotrijebili potječe iz ratova na području bivše Jugoslavije i vjerojatno je s Balkana stiglo uhodanim krijumčarskim putevima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo