Presudio vukovarski sud / Ovog je muškarca Crna Gora izručila Hrvatskoj: Osuđen na 21 godinu zbog ubojstva, teške krađe...

Image
Foto: Facebook

Sinđelić je 17. lipnja ilegalno ušao u Crnu Goru tvrdeći da mu je u Srbiji život ugrožen

30.10.2019.
16:00
Facebook
VOYO logo

Crnogorska policija izručila je u srijedu na graničnom prijelazu Debeli brijeg kod Dubrovnika srbijanskog državljanina Sašu Sinđelića radi izdržavanja višegodišnje zatvorske kazne zbog ubojstva koje je počinio u Hrvatskoj.

U priopćenju kojim potvrđuje njegovo izručenje crnogorska policija navodi da je "Sinđelić lišen slobode u Crnoj Gori 1. srpnja ove godine po međunarodnoj tjeralici NCB Interpol, na zahtjev Zagreba, a koji se potraživao radi izvršenja pravomoćne presude Županijskog suda u Vukovaru od 28. travnja 2011., kojom je osuđen na 21 godinu zatvora zbog kaznenog djela teškog ubojstva i kaznenog djela teške krađe".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudjelovao u pokušaju državnog udara

Sinđelić (39) je u Crnoj Gori bio svjedok-suradnik u postupku "državni udar", u kojem se sudilo za pokušaj državnog udara koji je trebao biti izveden prije tri godine, na dan parlamentarnih izbora u toj zemlji 16. listopada.

Podgorički mediji objavili su kako je izručenje počelo ujutro kada je Sinđelića policija izvela iz zatvora u Spužu uz jake mjere sigurnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uprava policije priopćila je kako je Prizivni sud Crne Gore “utvrdio da su ispunjene zakonske pretpostavke za izručenje državljanina Republike Srbije, okrivljenog Sinđelić V. Saše, iz Smedereva, po zamolbi za izručenje Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske od 15. 7. 2019 godine, toj državi".

Nakon što su prethodno podgorički Viši sud, a onda i Prizivni sud Crne Gore donijeli odluku da postoje svi zakonski uvjeti da Sinđelić može biti izručen Hrvatskoj, rješenje o tome potpisao je sredinom listopada crnogorski ministar pravosuđa Zoran Pažin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Facebook
Image
Foto: Facebook

Foto: Facebook

Osuđen na 21 godinu zatvora

Županijski sud u Vukovaru osudio je Sašu Sinđelića 2012. na 21 godinu zatvora zbog ubojstva Mirka Fotesa 2002. Sinđelić je, prije nego li je ilegalno ušao u Hrvatsku, ubio poljoprivrednika iz Drenovaca, u županjskoj Posavini, pobjegao iz vojarne u Srbiji s automatskom puškom kojom je i počinio ubojstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sinđelić je 17. lipnja ilegalno ušao u Crnu Goru tvrdeći da mu je u Srbiji život ugrožen, a već 2. rujna našao se u ekstradicijskom pritvoru na temelju Interpolove tjeralice koju je za njim raspisala Republika Hrvatska.

Sinđelić je bio i glavni svjedok-pokajnik crnogorskog Specijalnog tužiteljstva u sudskom procesu protiv 14 optuženih za pokušaj terorizma na sam dan parlamentarnih izbora 2016. Na osnovi njegova iskaza svi okrivljeni, a među njima su i dvojica agenata ruske obavještajne službe i dvojica čelnika oporbenog Demokratskog fronta, osuđeni su za pokušaj prevrata u Crnoj Gori na ukupno 69 godina zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo