zastrašujući planovi / Crnogorski tužitelj otkrio: 'Na dan parlamentarnih izbora spriječeno je krvoproliće kakvo još nismo vidjeli'

Image
Foto: MUP Crne Gore

'Imali su najsuvremenija sredstva komunikacije. U toj situaciji nismo mogli riskirati da se ovo realizira, ja sam procijenio da bi to bio ogroman rizik', kazao je Katnić

21.10.2016.
11:20
MUP Crne Gore
VOYO logo

Glavni specijalni tužitelj Crne Gore Milivoje Katnić izjavio je da je na dan parlamentarnih izbora u nedjelju navečer, zahvaljujući uhićenju državljana Srbije osumnjičenih za terorizam "u Crnoj Gori spriječeno krvoproliće kakvog do sada nije bilo".

"Državljani Srbije, osumnjičeni za terorizam ... u odorama crnogorske specijalne policajce, pucaju na građane, uđu u Skupštinu i uhite premijera Mila Đukanovića", rekao je Katnić, gostujući u četvrtak navečer na podgoričkoj Televiziji “Vijesti”, tvrdeći da Tužiteljstvo za sve ima dokaze i da popis osumnjičenih nije konačan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je kazao da je Specijalnom tužiteljstvu poznata i kriminalna grupa iz Danilovgrada koja je trebalo pomoći uhićenima iz Srbije.

"Imali su za cilj da navodno podrže narod ispred Skupštine i uđu u tu instituciju maskirani u odore posebne jedinice Uprave policije ... da bi predstavili to kao da policija puca na okupljene građane", rekao je Katnić, prenosi portal Vijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je rekao, ta teroristička grupa, uz proljevanje krvi nedužnih građana, htjela je zauzeti zgradu parlamenta, uhititi premijera i upravljati skupštinom. Dodao je da još nema saznanja o tome tko je od političara uključen u ovu terorističku aktivnost.

Katnić je pojasnio da je oružje uništeno na teritoriju Albanije jer "nismo dozvolili da ono uđe u Crnu Goru". Tužilaštvo, kako tvrdi, ima dokaze da je Aleksandar Sinđelić organizator grupe i "osoba koja je pripremila oružje i dron". Katnić je naveo da su znali da im je bio cilj da najprije eliminiraju posebne jedinice MUP-a Crne Gore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imali su najsuvremenija sredstva komunikacije. U toj situaciji nismo mogli riskirati da se ovo realizira, ja sam procijenio da bi to bio ogroman rizik“, kazao je Katnić.

Rekao je da je o svemu obavijestio ministra unutarnjih poslova Gorana Danilovića, koji je sa mitropolitom crnogorsko-primorskim Amfilohijem pozvao građane da se ne okupljaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jer da su se građani okupili, bilo bi velikih žrtava", rekao je Katnić, dodajući kako nema saznanja tko su političari za koje je planirano da uđu u skupštinu.

"Tužiteljstvo tijekom izbornog dana nije moglo prešutjeti da se priprema državni udar, te da je bio planiran užas do sada neviđen", naveo je Katnić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je poručio onima koji su na bilo koji način uključeni u ovo da je "pravda krenula i da će biti procesuirani kad se nađu dokazi za to". "Mislim da bi službeni Beograd ovu priču trebao ozbiljno shvatiti", poručio je Katnić.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo