u njemačkoj / Crtali kukaste križeve i vikali 'Sieg Heil': Razotkrivenii maloljetni neonacisti, roditelji šokirani

Image
Foto: Shutterstock

Policija ovu skupinu prati od ljeta prošle godine, kada su se na zidovima lokalne škole počeli pojavljivati kukasti križevi i nacistički simboli

27.2.2020.
11:44
Shutterstock
VOYO logo

Policija u njemačkoj saveznoj zemlji Mecklenburg-Zapadno Pomorje je razotkrila jednu grupu maloljetnih radikalnih desničara koji su mjesecima širili nacističku propagandu u mjestu Burg Stargard na sjeveroistoku Njemačke, priopćila je u četvrtak policija.

"Petorici osumnjičenih starosne dobi od 14 do 17 godina se pripisuje najmanje 189 politički motiviranih kaznenih djela propagande", priopćila je policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prilikom pretresa stanova maloljetnika zaplijenjeni su brojni diskovi, a analiza ovih podataka bi mogla potrajati mjesecima, stoji u priopćenju.

Maloljetnicima se predbacuje da su mjesecima po gradu Burg Stargard iscrtavali kukaste križeve, SS rune i izvikivali "Sieg Heil" te slušali glazbu s radikalno desnim porukama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je priopćila policija, roditelji maloljetnika su "najvećim dijelom zaprepašteni i šokirani" ponašanjem svoje djece.

Policija ovu skupinu prati od ljeta prošle godine, kada su se na zidovima lokalne škole počeli pojavljivati kukasti križevi i nacistički simboli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istraga je pokazala da maloljetnici nisu bili povezani s lokalnim ogrankom radikalno desne Nacionaldemokratske stranke Njemačke (NPD) nego da su djelovali na vlastitu ruku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo