ZAHUKTAVA SE SLUČAJ / Cure detalji o smrti Hrvata u Njemačkoj tijekom intervencije: 'Policajci nisu imali uključene kamere'

Image
Foto: Screenshot Twitter

Tjelesne kamere pričvršćene su na ramenima službenih osoba, odnosno na njihovoj odjeći. One snimaju sve što policajac ili policajka vide i čuju

6.5.2022.
11:16
Screenshot Twitter
VOYO logo

Pristižu nove informacije iz Mannheima, njemačkog grada u kojem se dogodila smrt 47-godišnjeg Hrvata Ante Paponje. Njegova smrt pod posebnim je povećalom od strane njemačke javnosti i medija budući da je Hrvat preminuo neposredno nakon intervencije policije.

Kako prenosi, Fenix - Magazin, dvojica policajaca su suspendirana i nalaze se pod istragom, a sada se pojavila vijest kako tijekom akcije nisu imali uključene tzv. tjelesne kamere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tjelesne kamere pričvršćene su na ramenima službenih osoba, odnosno na njihovoj odjeći. One snimaju sve što policajac ili policajka vide i čuju, a namijenjene su tome da dokumentiraju napade na službene osobe. Isto tako, policajac sam može kameru uključiti i isključiti, ali i izbrisati sve ono što je snimljeno.

Image
POLICIJA GA PRETUKLA /

Tko je odgovoran za smrt Hrvata u Mannheimu? Šef policije poručio: "Pronađeni su tragovi nasilja, ali...

Image
POLICIJA GA PRETUKLA /

Tko je odgovoran za smrt Hrvata u Mannheimu? Šef policije poručio: "Pronađeni su tragovi nasilja, ali...

Potvrdio je to i šef Ureda državne kriminalističke policije (LKA) Baden-Württemberg, Andreas Stenger koji nikako nije mogao objasniti i dati valjani razlog zašto kamere nisu bile uključene jer bi po pravilu trebale biti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kamere su ustvari predmet istrage te se pokušava utvrditi zbog čega ih policajci nisu uključili, potvrdili su iz Ureda državne kriminalističke policije Baden-Württemberg.

Službenik za zaštitu podataka u saveznoj zemlji Baden-Württemberg, Stefan Brink objasnio je kako je korištenje kamera za tijelo dopušteno samo ako je potrebno spriječiti opasnost. Može se dogoditi da službenici tijekom operacije nemaju priliku ili ne pomisle upaliti kameru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zasad još nije jasno je li 47-godišnjak preminuo nasilnom smrću ili prirodnom budući da su iz kriminalističke policije priopćili da je imao zatajenje srca.

"Dvojica službenika zasad su suspendirana s dužnosti", rekao je šef policije u Mannheimu, Siegfried Kollmar, te se protiv njih vodi istraga zbog sumnje da su Paponji nanijeli tjelesne ozljede opasne po život.

Istražitelji su suočeni sa žestokim kritikama, a oni odgovaraju:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Temeljito istražujemo, ali za to je potrebno vrijeme. Nitko nam ne treba govoriti da doznamo što se dogodilo, svjesni smo toga i to činimo", rekao je tužitelj Romeo Schuessler.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo