SRPSKI MINISTAR VANJSKIH POSLOVA / Dačić: 'Bacat ćemo na Hrvatsku čokoladice iz novih MIG-ova'

Image

Dačić je u intervjuu za Telegraf odgovorio na kritike hrvatskog rukovodstva zbog nabavljanja vojne opreme i prokomentirao odnose Srbije i Hrvatske.

30.12.2016.
16:46
VOYO logo

Ivica Dačić, ministar vanjskih poslova Srbije, u intervjuu za Telegraf u kojem je odgovorio na kritike hrvatskog rukovodstva zbog nabave vojne opreme iz Rusije i Njemačke, rekao je kako će bacati čokoladice iz novih MIG-ova budući da "vidi da Hrvate to najviše boli". 

Prema Dačiću, Hrvatima "smetaju i čokoladice, pa kako ne bi i MIG-ovi". Srpski ministar vanjskih poslova istaknuo je kako je Srbija nabavila oružje zbog ojačavanja svoje obrambene moći te je najavio skoro objavljivanje detalja sporazuma o kontroli naružanja u regiji koji je potpisan prije 20 godina. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dačić je rekao kako će objelodaniti koliko je Srbija ispod propisanog nivoa naoružanja, na kojeg su se obvezali poslije Daytonskog sporazuma. Što se tiče odnosa s Hrvatskom, Dačić je rekao kako ga brine stvaranje jednog klišeja. "Da biste bili jak političar u Hrvatskoj, dobar Hrvat, morate biti što više protiv Srba", objasnio je Dačić. 

On smatra kako se radi o tragičnoj situaciji koja dovodi do rehabilitacije jednog fašističkog pokreta iz Drugog Svjetskog rata. Na pitanje je li moguće da će doći do nekog konačnog pomirenja, ili će ipak Zagreb ometati Srbe na svakom koraku u procesu eurointegracija, srpski ministar vanjskih poslova je odgovorio kako nije realno da će svi bilateralni sporovi sa Hrvatskom biti riješeni. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dačić je izjavio kako Srbi nisu bili protiv toga da se sporovi rješavaju dijalogom, a tome se već razgovaralo dok je on bio na čelu srpske Vlade, a Milanović hrvatski premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo