šokiran reakcijom bruxellesa / Dačić: 'EU se mora oglasiti, u Hrvatskoj je postala normalna antisrpska kampanja'

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Srbija će, istaknuo je Dačić, učiniti sve da se očuva mir, ali drži da se EU mora reagirati jer jedna od njezinih članica ugrožava europske vrijednosti

30.8.2016.
11:24
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Srbija će učiniti sve da očuva mir i stabilnost u regiji, ali od EU očekuje da reagira i spriječi pokušaje rehabilitiranja fašističke ideologije kojima se izravno ugrožavaju europske vrijednosti, poručio je u utorak srbijanski šef diplomacije Ivica Dačić, ocijenivši da diplomati iz EU-a o stanju u regiji "govore filozofski kao da su na Tibetu".

"Predstavnici EU-a govore filozofski, kao da se nalaze na Tibetu. Govore da eskalacija retorike nije dobra u regiji... U Hrvatskoj i kod bošnjačkih političara postala je normalna antisrpska kampanja", ocijenio je Dačić za RTS, naglasivši da je "protiv simetrije krivnje koju nameću predstavnici EU-a".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
reakcija na milanovićeve izjave /

Vučić: 'Prešutio sam najteže uvrede na račun Srbije jer ne želim vrijeđati Hrvate'

Image
reakcija na milanovićeve izjave /

Vučić: 'Prešutio sam najteže uvrede na račun Srbije jer ne želim vrijeđati Hrvate'

Srbija će, istaknuo je Dačić, učiniti sve da se očuva mir, ali drži da se EU mora oglasiti jer jedna od njezinih članica ugrožava europske vrijednosti.

Na poziv srbijanskog premijera na suzdržanost u reakcijama, Dačić je istaknuo kako "rijetko koja zemlja može odšutjeti ono što se događalo proteklih mjeseci".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I zaista bih htio upozoriti one koji govore da se svi u regiji trebaju suzdržavati. Ja sam reagirao na postupke službenih organa BiH i Hrvatske. Ne postoji nijedna zemlja koja ne bi reagirala na napade na svog premijera ili dužnosnike u drugoj zemlji. Mi smo reagirali na pokliče 'Za dom spremni' i na pokušaje rehabilitiranja jedne ideologije koja je ubijala srpski narod", rekao je Dačić.

Premda je premijer Aleksandar Vučić rekao da će se Srbija maksimalno suzdržavati od reagiranja na ocjene i poruke iz BiH i Hrvatske, srbijanski šef diplomacije rekao je za RTS da će on, kao ministar vanjskih poslova, uvijek reagirati na "izravne napade na Srbiju i njezine dužnosnike".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo