Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
velika akcija

Deblokiran Maljevac: Policija premjestila migrante u Veliku Kladušu, granični prijelaz otvoren

Akcija premještanja je počela u 16 sati i trajala je 40 minuta, a tijekom nje nije bilo incidenata

Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Vijesti.hr/ 30.10.2018. u 20:33
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nakon što je predsjedavajući Općinskog vijeća Velike Kladuše Fikret Bašić uputio požurnicu Graničnoj policiji BiH i Ministarstvu unutarnjih poslova USK za deblokadu Graničnog prijelaza Velika Kladuša - Maljevac, okupili suse timovi policije BiH, specijalne policije BiH i civila iz nevladinih udruga kako bi se migrante premjestilo s ove lokacije.

Kako je za Avaz.ba potvrdila Snežana Galić, glasnogovornica MUP-a USK, granični prijelaz Maljevac je deblokiran u akciji MUP-a USK.

"Ova akcija je počela u 16 sati i trajala je 40 minuta. Tijekom akcije nije bilo incidenata i svi migranti su izmješteni u halu Miral'. potvrdila je Galić.

Na lokaciju stigla dva autobusa i policija

Na lokaciju su ranije stigla dva autobusa kojima su migranti premješteni te pripadnici policije, a novinarskim ekipama je naređeno da se udalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Podsjetimo, prošloga tjedna dvjestotinjak migranata prošloga tjedna pokušalo je proći preko Maljevca kako bi preko Hrvatske otišli u druge članice Europske unije.  

MUP: Policija na granici ostaje do daljnjeg

O premještanju migranata oglasio se i MUP. "Prema podacima kojima raspolaže hrvatska policija, tijekom poslijepodnevnih sati bosansko-hercegovačka policija započela je autobusima premještanje između 150 do 200 osoba koje su se nalazile na udaljenosti oko 200 metara od Međunarodnog cestovnog graničnog prijelaza Maljevac – Velika Kladuša.

Upravo se čita

S obzirom na činjenicu da je navedeni granični prijelaz iz sigurnosnih razloga zatvoren za sav promet te je privremeno ograničeno kretanje po navedenom području od 24. listopada u 10 sati ujutro, nadležne službe hrvatske policije prate stanje na terenu", navodi se u priopćenju MUP-a.

Kako tvrde, granični prijelaz Maljevac od 18 sati otvoren je za promet. Taj je granični prijelaz zbog sigurnosnih razloga bio zatvoren za sav promet te je po tom području privremeno ograničeno kretanje bilo od 24. listopada u 10 sati ujutro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Prestanak ograničenja obuhvatit će uklanjanje protunavalne ograde, tzv. gelendera i uspostavu rada svih informacijskih sustava kojima se granična policija koristi u kontroli ljudi i robe koji prelaze državnu granicu. Policijske snage koje su trenutačno na području graničnog prijelaza Maljevca ondje će ostati do daljnjega, stoji na kraju priopćenja MUP-a.

Migranti prebačeni u Veliku Kladušu

Policijska glasnogovornica Snežana Galić kazala je lokalnim medijima kako je oko 200 ilegalnih migranata koji su boravili u blizini graničnog prijelaza bez izgreda premješteno u Veliku Kladušu.

Tamo im je osiguran smještaj u novom prihvatnom centru u koji će biti premješteni i ostali migranti koji su boravili u improviziranom šatorskom naselju na rubovima tog gradića.

Premještanje migranata iz neposredne blizine graničnog prijelaza bio je uvjet hrvatske granične policije za ponovnu uspostavu međugraničnog prometa preko Maljevca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Vijesti.hr/ 30.10.2018. u 20:33
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba